1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sol Saldırganlık Dicle Üniversitesi'nde Lanetlendi
Sol Saldırganlık Dicle Üniversitesi'nde Lanetlendi

Sol Saldırganlık Dicle Üniversitesi'nde Lanetlendi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Bilge Gençlik Kulübü, Fatihpaşa (Kurşunlu) Câmîi’nin yakılması ve son zamanlarda İslâm düşmanı sol gruplar tarafından müslüman öğrencilere yapılan saldırıları kınadı.

12 Aralık 2015 Cumartesi 10:24A+A-

DÜ Fen Fakültesi önünde toplanan kulüp üyesi öğrenciler, sık sık tekbir getirerek, “İslâmî Hareket Engellenemez!” ve “Ji bo zalimên xwinxwa bijî cehennem!” sloganları attılar.

“Çetelere Geçit Yok!”, “İslâmî Gençlik Her Yerde ve Her Alanda!” ve “Mescid Erlerine Selâm Olsun!” yazılı pankartlar açan öğrenciler daha sonra basın açıklamasını okudu.

“Sözde Çağdaş, Özde Barbarlar”

Üniversitelerde birtakım kişilerin sistematik olarak müslümanları hedef aldığı belirtilen açıkalamada, “Sözde çağdaşlar özde barbarlar, çeşitli üniversitelerde müslüman kardeşlerimize saldırma küstahlığını göstermişlerdir. ODTÜ’de ve İTÜ’de ‘mescid topluluğu’ üye ve gönüllülerinin yaptığı etkinliklere yapılan saldırıları, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Kur’ân-ı Kerîm okuyan ‘Müslüman Hanımlar Topluluğu’na yönelik gerçekleştirilen saldırıları, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde İHH’nın yardım standında duran kardeşlerimize yönelik gerçekleştirilen saldırıları yakından takip ediyoruz.” denildi.

“Kardeşlerimize Yapılan Saldırıları Kendimize Yapılmış Sayıyoruz”

Müslüman öğrencilere yönelik gerçekleştirilen saldırıların lanetlendiği basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bizler, bir vücudun azaları olarak her zaman müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir daha hatırlatıyor, onlara yapılan saldırıları kendimize yapılmış sayıyoruz. Bu tür baskılarla kimsenin müslüman öğrencileri yıldıramayacağını tüm müstekbirlere hatırlatıyoruz.”.

“Kurşunlu Câmîi’nin Yanmasına Sebep Olanları Lanetliyoruz”

Devlet ile PKK arasında yaşanan çatışmalardan halkın ve câmîlerin zarar gördüğü ifade edilen açıklama,“Çatışmalar nedeniyle Kurşunlu Câmîi defalarca saldırıya uğramış, son saldırıda ise yanmıştır. Sokaklarda kazılan hendekler ve yerleştirilen bombalar nedeniyle olaya müdahale edilememiş, Kurşunlu Câmîi’nin iç kısmı tamamen yanmıştır. Biz, Dicle Üniversiteli müslüman öğrenciler olarak, gerek devletin gerekse de örgütün, İslâm’ın kutsalları etrafında karargâh kurmalarına karşıyız. Kurşunlu Câmîi’nin yanmasına sebep olanları lanetliyoruz. Üniversite gençliği olarak kutsal mekânlarımızı korumak için canlarımızdan bile vazgeçeceğimizi hatırlatıyoruz.” şeklinde son buldu.

dicle_universitesi-(2).jpg

dicle_universitesi-(3).jpg

dicle_universitesi-(1).jpg

İlke Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT

1 Yorum