1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sol-Kemalistler, Ustaosmanoğlu’nun cenazesindeki kalabalıktan epey korkmuş anlaşılan!
Sol-Kemalistler, Ustaosmanoğlu’nun cenazesindeki kalabalıktan epey korkmuş anlaşılan!

Sol-Kemalistler, Ustaosmanoğlu’nun cenazesindeki kalabalıktan epey korkmuş anlaşılan!

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesi ADD tarafından yargıya taşınıyor!

28 Haziran 2022 Salı 11:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen İsmailağa cemaatinin Şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenaze törenine ilişkin açıklama yaptı. 

ADD’nin açıklamasına göre cenaze töreninde “laiklik ilkesine” aykırı davranıldı. “Laiklik ilkesinin ‘Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağına’ namusu ve şerefi üzerine ant içmiş cumhurbaşkanı, bazı parti genel başkanları, bakanlar, iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile Diyanet İşleri Başkanı ve devlet memurları tarafından alenen yok sayıldığını üzüntü ile gördük. O cenaze töreninde, devrim yasası ile yasaklanmış Nakşibendi tarikatının kolu İsmailağa cemaati adlı gerici yapılanmanın ölen şeyhi yerine yenisinin atanmasına sessiz kalarak zımnen onaylayan devlet görevlilerinin anayasamızı ihlal ettiklerine tanık olduk.” 

Ustaosmanoğlu’nun kadınları aşağılayan ifadeler kurduğunu iddia eden ADD açıklamada şu ifadeler yer aldı: Çağ ve akıldışı söylemleri ile tanınan bir laik cumhuriyet, bilimsel eğitim, Türk, Atatürk ve kadın düşmanı bizzat devlet erkânı tarafından takdir edilmiş, bir anlamda milletimize rol model olarak sunulmuştur. ADD, laik cumhuriyet ve hukuk devleti karşıtı söylem ve eylemlere karşı bütün gücüyle mücadele edeceğini ve o cenaze töreni ile ilgili olarak yasal yollara başvuracağını duyurur.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesine katılanları “devrim yasaları” ile tehdit  eden ADD tekrardan İstiklal Mahkemelerini mi kurmak istiyor? Türkiyeli Müslümanları açıktan hedef alan sol-Kemalistler cenazelerimizi nasıl yapacağımız hakkında bile utanmadan fikir beyan ediyorlar. Kimlerin cenazeye katılıp katılamayacağını buyurmak gibi mafyavari bir tutum tam size yakışır zaten!

Gerçekte Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesindeki kalabalık ADD’yi çok rahatsız etmiş anlaşılan. Sarık giydiği için insanların idam edildiği bir ülkede binlerce insan sarık ve cübbelerle Fatih’in sokaklarını doldurdu. 28 Şubat sürecinde DGM’de yargılanan bir şahsı uğurlamak için Cumhurbaşkanı cenaze namazına katıldı.

kapak-000215-1.jpg

mahmut-ustaosmanoglu-hrdj.jpg

Müslümanlar Türkiye’nin yakın geleceğine dair atılacak adımlarda bu cenazeye karşı kimin nasıl tavır aldığını unutmamalıdır! Bu vasatta ADD rahatsız olmasın da ne yapsın! Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı çok mutluyuz!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum