1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Siz Kürtlere en büyük acıları yaşatanlarla berabersiniz!
Siz Kürtlere en büyük acıları yaşatanlarla berabersiniz!

Siz Kürtlere en büyük acıları yaşatanlarla berabersiniz!

HÜDA PAR ve DEM Parti’nin Batman belediye başkan adayları Serkan Ramanlı ve Mehdi Öztüzün’ün birlikte maç izlemesi PKK ve siyasi uzantılarını rahatsız etti.

27 Şubat 2024 Salı 18:20A+A-

Yahya Fırat - HAKSÖZ HABER

Kürtlerin geçmişten bu yana yaşadığı acıları üzerinden siyasi rant devşiren DEM ve öncülleri olan partiler, bu mağduriyeti oluşturanlarla bir araya gelmekte bir beis görmüyorlar.

Kürt sorununun neşet ettiği laik-Kemalist ve ulusçu anlayışla hesaplaşmak yerine, muhalif gördükleri Kürtlerle uğraşmayı tercih eden DEM veya PKK, kendileri gibi düşünmeyen herkesi ya işbirlikçi, ya da Kürt düşmanı olarak tanımlıyor.

HÜDA PAR ve DEM Parti’nin Batman belediye başkan adayları Serkan Ramanlı ve Mehdi Öztüzün’ün birlikte maç izlemesinin ardından partiden yapılan açıklamalar bu kirli anlayışı bir kez daha ortaya koydu.

4979e13f-0950-4fb1-a3c6-f3ba6c15a330.jpg

Meselenin gündeme gelmesiyle açıklama yapan DEM Parti Batman İl Başkanlığı, “Kürdistan’da halkımıza acılar yaşatan yapılarla bir araya gelmemiz mümkün değil. Halkımızı yaşananlara karşı sükunete çağırıyoruz.” gibi ifadeler kullanıldı.

Kürt sorununun asıl müsebbibi olan Türkçü, ulusçu, laik-Kemalist anlayışın müntesiplerinden CHP ve benzerleriyle bir araya gelmekte sorun görmeyen DEM’ciler, İslam ile bir şekilde bağı olan Kürtlerle bir araya gelmeyi ise büyük bir skandal olarak görebiliyor.

Öteki gördükleri Kürtlere tahammül etmeyen ve fırsat buldukları anda boğmaya yeltenen PKK ve stepne partileri, Kürtlerin hamisi gibi davranmayı da adet edinmiş durumda. Vuku bulan olay çok sakıncalıymış gibi halkı sükunete davet etmeyi de ihmal etmiyorlar.

Ayrıca Kürtlere en büyük acıyı yaşatanlar arasında bizzat PKK ve siyasi uzantıları geliyor. Yıllardır yaptıkları katliamlar, infazlar saymakla bitmez. Kürtlerin İslam’dan beslenen temel değerlerini tahrif etmeleri de cabası…

Gelinen nokta itibariyle DEM bugün Kürtlere en büyük acıları yaşatanlarla beraber.

dembat.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum