1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. ''Siz hangi hakla Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz!''
''Siz hangi hakla Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz!''

''Siz hangi hakla Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz!''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.

13 Ekim 2020 Salı 14:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Avrupa Birliğinin çifte standardını eleştiren Çavuşoğlu, bir dost olarak söylemem gerekenleri söylüyorum dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından önemli anlar,

IŞID’den temizlediğimiz alanlardan ve İdlib’den değil de PKK’nın olduğu bölgelerden çekilmemizi istiyorsunuz. Bu konuda farklı davranıyorsunuz. İdlib’den çekilirsek 3 milyon mülteci önce Tükiye’ye ardından Avrupa’ya gelecek diye endişeleniyorsunuz. Yunanistan’ın mülteci botlarını batırmasına sessiz kalıyorsunuz. Türkiye üzerinden yaptığınız yardımlardan dolayı teşekkür ederiz ama sözlerimizi de sakınmayız. Çifte standart yapıyorsunuz. Kıbrıs konusunda, Doğu Akdeniz konusunda çifte standart uyguluyorsunuz.

Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye'ye Suriye'den çekilin diyorsunuz?

''İnsan hakları konusunda madem bu kadar hassassınız, Yunanistan göçmenleri denizde öldürürken niye Yunanistan'ı eleştirmiyorsunuz?" 

"Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye'nin Suriye'den çıkmasını istiyorsunuz. Suriye, İsveç yönetimine veya AB'ye böyle bir yetki mi verdi? Biz Suriye'yi bölmek istemiyoruz ama siz PKK'ya destek olmak için çekil diyorsunuz. İdlib'den de çekilmemizi istiyor musunuz? İstemiyorsunuz çünkü 3 milyon mülteci gelecek çekilirsek.

İnsani konularda duyarlılığınızı takdir ediyoruz. İnsani yardımda da öncü ülkelerden birisiniz ama teröristlerle Suriyeli kardeşlerimizi ayırt edelim.

İkincisi siz diyorsunuz ki, Kıbrıs'ın egemenlik hakkı. Peki niye Kıbrıs Türkleri'nin haklarından bahsetmiyorsunuz? Hidrokarbon kaynakları üzerinde onların hakkı yok mu? Neden buna vurgu yapamıyorsunuz? Çünkü AB içinde dayanışma sergilemek istiyorsunuz. Ama yanlış işte dayanışma içinde olmak insanı körleştirir. Yunanistan, sınırda ve Ege denizinde bu kadar mültecinin botlarını batırırken, niye onları eleştirmiyorsunuz? Bizim de samimi olarak itirazımız bu çifte standarta. Lütfen bunlardan kurtulun.

Biz PYD/YPG/PKK hiç ayrım yapmıyoruz. Siz ise böyle görmek istemiyorsunuz. PKK'ya Ofis açtırdınız, ofisin başına gelen adam kara para akladı. Bunlar terörist. Suriyeli diğer Kürtleri dinleyin. Avrupa'daki Suriyeli Kürtleri dinleyin. PKK dışında birçok Kürt dernek var. Onlarla sizleri buluşturabiliriz." dedi. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT