1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siz görmezden gelince insanlar da unutacak mı?
Siz görmezden gelince insanlar da unutacak mı?

Siz görmezden gelince insanlar da unutacak mı?

Enflasyon rakamları can yakarken bazı medya organları konuyu görmezden gelme yoluna gitti!

05 Nisan 2022 Salı 14:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Yıllık resmi tüketici enflasyonu yüzde 61,14 ile 20 yılın zirvesini gördü. Devletin resmi rakamı bir gerçekliğe tekabül ediyor. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok yetkili artık enflasyon gerçekliğini kabul eden açıklamalar yapıyorlar.

Vakıayı kabul ederek ona göre izah getirmek çok daha makul. İnsanlar zaten ekonomik yük altında ezilirken konuyu tahfif eden söylemler geliştirmek sıkıntıyı artırmaktan başka bir işe yaramıyor çünkü. Ancak tahfif etmek bir yana meseleyi görmezden gelenler dahi var!

Kraldan çok kralcılık Türkiye’nin hastalığı! TÜİK’in rakamlarıyla dahi son 20 yılın zirvesini gören  enflasyon iktidara yakın medya organları tarafından gündemleştirilmeye değer görülmedi! Bütün ülkenin öncelikli gündem maddeleri arasında yer alan enflasyonun haberi insanlara ulaştıran medya tarafından unutturulmaya çalışılması nasıl bir iştir?

Hürriyet, Milliyet, Yeni Şafak, Yeni Akit, Türkiye manşetten görmedikleri enflasyon haberine, sayfanın altında küçük bir bölümde yer verdi. Sabah ve Posta gazeteleri ise, birinci sayfalarında habere hiç vermemeyi tercih etti. Bu anlayışla zaten habercilik yaklaşımları sebebiyle sık sık eleştiriye konu olan yayın organları güvenilirliklerini daha fazla sarsmak dışında hiçbir şey yapmamış oluyor! Peki, ne oldu şimdi? Siz görmezden gelince insanlar da enflasyonu unuttu mu?!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum