1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Siz ahde vefadan ne anlarsınız?!
Siz ahde vefadan ne anlarsınız?!

Siz ahde vefadan ne anlarsınız?!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç şecaat arz ederken sirkatin söylemiş!

29 Temmuz 2021 Perşembe 14:45A+A-

HAKSÖZ HABER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mülteciler hakkında birçok kimsenin tavır almaktan çekindiği bir dönemde önemli sözler sarf etti. Öncelikle bu sözlerin tebriki hak ettiğini söylemek gerek. Soylu, Pakistan ve Afganistan ile kardeşlik hukukuna sahip olunduğunu belirtiyor. “Şimdi ‘Türkiye’ye, Afganlar geliyor' diyorlar, sadece bize değil Batı'ya da gidiyorlar. O eleştirenlere bir şey demek istiyorum. Bu memleket zor bir dönemdeyken bir tek silahı ve kurşunu yokken, İstiklal Mücadelesinde Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye’ye gönderdiler. Oradan artan parayla da bilmeyenler bilsinler, İş Bankası kuruldu. Her şeyi unutursak, gelecek nesil de bizi unutur.”

Devamında ise Tanju Özcan ırkçı ifadeleri hakkında –sonunda işi anlaşılması güç bir şekilde “Türk töresine” de bağlasa- şunları söylüyor:  "Ben bu insanlığa aykırı çağrıya özellikle sessiz kaldım. İnsanlar kötülüğün gücünü görsün istedim. Yabancı düşmanlığı ya da göçmen düşmanlığı bizim özümüzde yoktur. Batı’daki ırkçı akımlardan kaynaklıdır bu. Bizim geleneğimiz, inancımız, kültürümüz din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanı sevmeyi öğretir. Türk töresi bunu gerektirir.”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise Soylu’nun “Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz” şeklinde başlayan sözlerine epey sinirlenmiş. Partisinin ırkçı belediye başkanlarına tek bir söz söylemeyen Özkoç bir de utanmadan “bize ahde vefa öğretemezsiniz” diyor. “Libya, Kıbrıs Harekatı’na destek verdi. ABD’yle birlik oldunuz Libya liderini öldürdünüz. Ortadoğu’da BOP eş başkanlığı yaptınız, Müslümanları öldürdünüz. Bize ahde vefayı öğretecek siz değilsiniz. Devlet politikası uygulayın, başıboş göçmenlere bir çözüm bulun.”

Geçtiğimiz günlerde Arzu Sabancı’nın mülteci düşmanı sözlerine de destek veren Özkoç anlaşılan ırkçı hassasiyetler noktasında çok dikkatli. Libya, Kıbrıs Harekatı, BOP vs. gibi nasıl bir mantıkla birbirine bağlandığı belli olmayan, üçüncü dünyacı komplo teorileri Batı’daki Klu Klux Klan tarzı ırkçı-faşist yapıların olay ve olguları değerlendirme tarzına çok benziyor. CHP’li Özkoç kendi içler acısı durumuna bakacağı yerde “bize ahde vefa öğretemezsiniz” diyor. Siz ahde vefadan ne anlarsınız?!

Batı emperyalizminin kültürel-siyasal taşıyıcıları Batı ırkçılığını da sahiplenmekte hiç zorlanmadılar. Kemalizm’in müslim, gayrımüslim ayrımı yapmaksızın Türkiye’de “öteki” olarak gördüğü kesimlere karşı işlediği cürümler Engin Özkoç gibi azılı ırkçılardan neşet etmiş olmalı! Tarih tekerrür etmeye devam ediyor…

HABERE YORUM KAT

5 Yorum