1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Yabancı düşmanlığı yapan kendinden utansın!"
"Yabancı düşmanlığı yapan kendinden utansın!"

"Yabancı düşmanlığı yapan kendinden utansın!"

İçişleri Bakanı, Afgan mülteciler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

29 Temmuz 2021 Perşembe 15:32A+A-

Birçok Afgan sığınmacı İran ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmenin yolunu arıyor. Türkiye'nin geçiş güzergahında olması yeniden sığınmacı tartışmasını gündeme taşırken, son olarak İçişleri Bakanı Soylu Afgan sığınmacılara yönelik eleştirilere cevap verdi. Soylu'nun sözleri şu şekilde:

Şimdi diyorlar ki 'Türkiye'ye Afganlar geliyor.' Sadece bize gelmiyor. Bizden Batı'ya da gidiyor. Ama o eleştirilenlere bir şey daha söylemek istiyorum, bu memleket fakru zaruret içindeyken, bir tek silahın, bir tek kurşunun, İstiklal mücadelesinde, Kurtuluş mücadelesindeyken Pakistan ve Afganistanlı kardeşlerimiz kollarındaki bilezikleri sattılar ve Türkiye'ye gönderdiler. Artan parayla da bugün tekrar söylüyorum, bilmeyenler bilsinler İş Bankası kuruldu.

"Bizim bir misyonumuz var. Biz şu anda dünyaya bu medeniyetin asaletini göstermekle yükümlüyüz. Biz Müslümanız. Bizim dinimiz bize bir şey öğretti, iyilikleri anlatacaksınız, kötülüklerden sakındıracaksınız. Bu bir emirdir. Dünyanın her tarafında bunu anlatmakla mükellefiz.

Bizi sadece sömürge medeniyetinin bir parçası haline getirmeye çalışanlara da teslim olmamalıyız. Onun için başımıza türlü türlü sıkıntılar gelebilir. Ama bilesiniz ki elinizi yoksula uzattığınız sürece hem Cenab-ı Allah bizimle beraberdir hem vicdanımız bizimle beraberdir hem de gelecek nesillerimiz bizi unutmayacaktır. Tarihimizi de medeniyetimizi de unutmayacaktır."

İnsanlara yardımcı oluyoruz. Kimisi kolunu bacağını, kimisi annesini ve babasını kaybetmiş. Hepsinin de birer işi varmış ve şimdi yoksul kalmışlar.

Bizler yıllar önce aynı milletin insanlarıydık, aynı bayrak altında yaşıyorduk. Biz sırtımızı döneceğiz onlara ve sizi tanımıyoruz mu diyeceğiz. Bu bizim milletimize de, bize bırakılan emanete de yakışmaz. Biz Batı değiliz, yabancı düşmanlığı bizim milletimizin bir özelliğimiz değildir, kim yapıyorsa utansın.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum