1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Batı Şeri'da 25 Evi Yıktı
Siyonistler Batı Şeri'da 25 Evi Yıktı

Siyonistler Batı Şeri'da 25 Evi Yıktı

Başta Batı Şeria olmak üzere, tüm Filistin'de, ruhsatsız gerekçesiyle Filistinlilerin evlerini yıkan İsrail, yılın ilk yıkımını yaptı. İsrail askerleri, "ruhsatsız" bahanesiyle Batı Şeria'da Filistinlilere ait 25 ev ve ağılı yıktı.

01 Ocak 2015 Perşembe 14:52A+A-

İsrail askerlerinin ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle Batı Şeria'da Filistinlilere ait 25 ev ve ağılı yıktığı belirtildi. Ağvar bölgesi yerel yetkililerinden Arif Dıragımi, buldozerler eşliğinde Hırbet Ummul Cemal köyüne giren İsrail askerlerinin Filistinlilere ait 25 ev ve ağılı yıktığını söyledi.

indir-005.jpg

İsrail'in ülkenin güneyindeki Necef bölgesinde bu yıl içinde Filistinlilere ait yaklaşık bin evi yıktığı bildirildi.1948 Filistin İslami Hareketi'nin Necef sorumlusu Usame el-Akibi, "İsrail güçleri, 2014 yılı içinde Arapları topraklarından tehcir etmek (göç ettirmek) amacıyla Necef'te yaklaşık bin Filistinlinin evini yıktı" dedi.

Yıkımların ihbar yapılmadan gerçekleştirildiğini vurgulayan Dıragımi, İsrail'in Ağva bölgesindeki topraklarını terk etmeleri için daha önce de Filistinlilerin evlerini yıktığını hatırlatarak,"İsrail, bu arazileri Yahudi yerleşimcilerin menfaatine kullanmak istiyor" ifadesini kullandı.

3886isawiyah.jpg

İsrail'in izlediği bu siyasetin, "Filistin topraklarını talan etmeyi ve oradaki Filistin varlığını ortadan kaldırmayı" hedefliyor. Evleri yıkılan çocuklar, enkazdan oyuncaklarını bulmaya çalışıyorlar.Ağvar bölgesinde yaşayan ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan yaklaşık 10 bin Filistinli, İsrail'in inşaat ruhsatı vermemesi sebebiyle teneke evlerde ve çadırlarda yaşamını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum