1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail Gazze'de 10 Noktayı Vurdu
Siyonist İsrail Gazze'de 10 Noktayı Vurdu

Siyonist İsrail Gazze'de 10 Noktayı Vurdu

İşgal ordusu Gazze'ye hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Doğu Kudüs’teki Şufat Mülteci Kampı'nda ise işgal askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı.

06 Temmuz 2014 Pazar 12:51A+A-

İşgal ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail’in güneyine Gazze’den devam eden füze saldırıları nedeniyle İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze’nin merkezinde ve güneyinde, aralarında gizli roket rampaları ile silah üretim tesislerinin de bulunduğu 10 noktayı hedef aldı" denildi.

İşgal ordusu son olarak, cumartesi gecesi Gazze’de üç noktayı vurduğunu duyurmuştu.

Öte yandan işgal ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner de sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın, "Son 24 saate Gazze'den İsrail'in güneyine 41 füze fırlatıldı" dedi.

Gantz, "İsrail'in güneyine sükunetin geri dönmemesi durumunda güçlü bir şekilde karşılık vermesini bileceğiz. Füze fırlatmaya devam edilmesinin sorumlusu Hamas'tır. Silahlı güçlerimiz, güneyde hayatın normale dönmesi için karşılık vermeye hazır" ifadelerini kullandı.

İşgal ordusu perşembe günü Gazze sınırındaki birlikleri desteklemek için sınıra askeri sevkiyat yapıldığını açıklamıştı. 

Doğu Kudüs'te gerginlik sürüyor

Doğu Kudüs’teki Şufat Mülteci Kampı'nda işgal askerleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı.

Filistinli genç Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ın kaçırıldıktan sonra öldürülerek cesedinin yakılmış olarak bulunmasının ardından cumartesi Kudüs’te yaşanan çatışmalar gece de devam etti. 

Özellikle iftardan sonra Doğu Kudüs’teki Arap mahallelerinde işgal polisi ile Filistinliler arasında çatışmalar yeniden şiddetlendi.

Öldürülen Filistinli şehidin evine yakın bir konumda bulunan Şafat Mülteci Kampı'nın kapısında toplanan Filistinliler, lastik yakarak işgl askerlerine taş attı. İşgal askerleri ise toplanan grubu dağıtmak için kalabalığın üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı gaz bombası kullandı. Çatışmalar gece geç saatlere kadar devam etti.

'İntikam cinayeti'

Şehid Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr, çarşamba günü Doğu Kudüs’te bir ormanda vücudunun tamamına yakını yanmış halde bulunmuştu.

Ebu Hudayr'ın ailesi, çocuklarının 12 Haziran'dan beri kayıp olan ve iki hafta sonra cesetleri bulunan üç Yahudi gencin intikamını almak için öldürüldüğünü vurguladı.

16 yaşındaki şehidin cuma günü yapılan cenaze töreni öncesinde Filistinlilerle işgal polisi arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Cumartesi günü Ebu Hudayr'ın otopsisine giren Filistinli doktor, ilk bulgulara göre 16 yaşındaki şehidin hayattayken yakılarak öldürüldüğünü söyledi.

ABD'den tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, öldürülen 16 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ın kuzeni Tarık’ın Kudüs’te gözaltına alındığını doğruladı. Psaki, İsrail’in ABD vatandaşı Tarık Ebu Hudayr’ın dövülmesiyle ilgili haberleri bir an önce soruşturması gerektiğini belirtti.

ABD Konsolosluğu’ndan bir yetkilinin Tarık Ebu Hudayr’ı ziyaret ettiğini belirten Psaki, “Gözaltındayken ağır bir şekilde dövüldüğü ve orantısız güç kullanıldığı şeklindeki haberlerden dolayı çok rahatsızız. Hızlı, şeffaf ve güvenilir bir soruşturma ve orantısız şiddete karşı hesap verme sorumluluğunun korunması çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

Cumartesi günü yayımlanan bir videoda iki işgal polisinin maskeli bir genci ağır bir şekilde dövdüğü görülüyordu.

Siyonist İsrail Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığını açıkladı.

Polis sözcüsü Micky Rosenfeld ise Tarık Ebu Hudayr’ın da aralarında bulunduğu altı kişinin çıkan olaylarda yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Rosenfeld, altı kişiden üçünde bıçak bulduklarını söyledi.

Florida’da yaşayan Tarık Ebu Hudayr’ın ailesi, videodaki gencin çocukları olduğunu söyledi. Ancak işgal polisinin aksine Tarık'ın gösterilere karışmadığını belirttiler.

Al Jazeera ve AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT