1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İşgalcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın
Siyonist İşgalcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Siyonist İşgalcilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

75 işgalci Yahudi Kovid-19 nedeniyle 2 ayı aşkın süredir kapalı olan ve bu sabah ibadete açılan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlerken 4 Filistinli İsrail polisince gözaltına alındı.

31 Mayıs 2020 Pazar 12:40A+A-

İşgalci Yahudiler, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2 ayı aşkın sürenin ardından bu sabah yeniden ibadete açılan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail polisinin eşlik ettiği 75 Siyonist Yahudi Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'in avlusuna girdi.

Mescid-i Aksa'da bulunan Filistinliler tekbir getirerek baskınlara tepki gösterirken, İsrail polisi 4 Filistinliyi gözaltına aldı.

Sundus Uveys adlı genç bayanın basın kartını göstermesine rağmen işgal polisi tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan diğer kişilerin isimlerinin de Raide Said, İhab Ebu Sinine ve Luey Cabir olduğu belirtildi. 

İşgal polisi bunlardan Uveys ve Said'i polis merkezine götürmesinden sonra Mescidi Aksa'dan uzaklaştırma şartıyla serbest bıraktı. 

İşgal polisinin Kudüs'ün Eski Şehir mıntıkasında düzenlediği bir baskında da Ubade Necib adlı genci gözaltına aldığı belirtildi. Ayrıca Kudüs'teki Esir Kulübü'nün Müdürü Nasır Kavs'ı da polis merkezine çağırdılar. Onun dışında da bazı kişilerin evlerine baskın düzenleyerek polis merkezlerine gitmeleri için yazı bıraktılar.

HABERE YORUM KAT