1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi’ye Twitter’da Anket Şoku!
Sisi’ye Twitter’da Anket Şoku!

Sisi’ye Twitter’da Anket Şoku!

Mısır’ın halk tarafından seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin görevini askerî darbeyle gasp eden Sisi’ye puan kazandırmaya yönelik bir ankete kalkışan gazetecinin anketi elinde patladı!

15 Eylül 2016 Perşembe 16:09A+A-

Mısır cuntası tarafından kontrol edilen televizyonda çalışan Sisi destekçisi gazeteci Ahmed Musa’nın internette düzenlediği anket cuntacılar için hayal kırıklığı oldu. “Sisi’nin ikinci dönem için cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyor musunuz?” anketine katılanların yüzde 81’i “hayır” derken, “evet” diyenlerin oranı yüzde 19’da kaldı. Böylece Ahmed Musa’nın darbeci Sisi’yi parlatma çabası elinde patlamış oldu.

Her şey 23 Ağustos’ta Sisi’nin kendi kişisel sayfasında Mısır halkının kendisini desteklemesi durumunda ikinci dönem için adaylığını koyabileceğini ifade etmesi üzerine başladı.

Aynı gün Ahmed Musa “Biz sensiz asla yapamayız sayın Cumhurbaşkanı’m” (#WeCanNeverDoWithoutYouMrPresident) başlıklı bir hashtag açtı ve takipçilerini Sisi’ye desteğe çağırdı. Bir gün sonra Ahmed Musa gelen tepkilerden ve aldığı mesajlardan memnuniyetini ifade ediyordu. Bu gazla Ahmed Musa, Twitter üzerinden halkı Sisi’ye oylarıyla destek vermeye davet etti ve bir anket başlattı. Fakat sonuçlar Musa’nın hiç beklemediği şekilde gelişti ve katılanların kahir ekseriyeti Sisi’nin adaylığına karşı çıktıklarını ortaya koydular. Bunun üzerine Ahmed Musa hashtagı daha 48 saat geçmeden kapatmak zorunda kaldı.

Arkasından da halkı “vatansever” olmamakla suçladı ve Twitter’ın çöplüğe döndüğünü ve bu yüzden bu çöp kutusuna daha fazla tahammül edemeyeceğini ifade etti. Olumsuz cevapların bilhassa Katar ve Türkiye’deki İhvan mensuplarından geldiğini iddia etti. Ayrıca Mısır’da yapılan gerçek seçimlerin Twitter anketine benzemeyeceğini, halkın bayrağına ve vatanına bağlı olduğunu da vurgulamayı ihmal etmedi.

Uzmanlar Twitter üzerinden yapılan yayınlar vasıtasıyla ortaya çıkan sonuçlarla halkın yönetime karşı yaklaşımının net olarak ölçülmesinin elbette mümkün olmadığını belirtmekle beraber darbeci Sisi yönetiminin giderek artan bir şekilde halk arasında kan kaybettiğinin de kesin olduğunu belirtmekteler.

Kaynak: Al Monitor, Haksöz Haber

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT