1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi’nin hedefinde şimdi de Selefi vaizler var!
Sisi’nin hedefinde şimdi de Selefi vaizler var!

Sisi’nin hedefinde şimdi de Selefi vaizler var!

Mısır’da aşamalı bir tutumla muhalefeti ezen Sisi cuntasının yakın zamana kadar göz yumduğu Selefi vaizler de artık giderek artan bir medya kampanyasının hedefindeler.

09 Temmuz 2021 Cuma 11:43A+A-

HAKSÖZ HABER

Mısır hükümeti ve medyası tanınmış Selefi vaizleri hedef alan bir kampanya yürütüyor. Bu çerçevede birçok ismin camilerde halka vaaz vermeleri yasaklandı. 28 Haziran’da Vakıflar Bakanlığı ünlü Selefi vaiz Muhammed Hüseyin Yakub’un oğlu Ala Muhammed Hüseyin Yakub’un vaazlarını durdurdu.

yaqob-personal-photo.jpg

Muhammed Hüseyin Yakub

Bu durum 15 Haziran’da Kahire’de güvenlik güçlerine saldırı ile suçlanan 12 kişinin yargılandığı duruşma sonrası belirginleşti. Sanıklar kendilerinin ünlü Selefi vaiz ve Ala Hüseyin’in babasının fikirlerinden etkilendiklerini açıkladılar. Ünlü vaiz mahkemede bu iddiaları reddetti ve sanıkları suçladı ama yine de medyada aleyhine yapılan yorumları engelleyemedi.

Mısır medyasında Selefi vaizlerin yaydığı fikirlerin İhvan’dan farkı olmadığı, zaten askeri darbe arifesine kadar Selefi imamların İhvan’ın yanında durdukları, Mursi’ye karşı başlatılan Temerrud  protestolarına da karşı çıktıkları ve benzeri eleştiriler yöneltiliyor.

Bu eğilim sadece medya ithamları ile sınırlı da kalmıyor. Mısır İdare Mahkemesi bazı Selefi kuruluşların kapatılması için harekete geçti. Ensar es-Sunne ve Muhammediye Cemiyeti kapatılması istenen kuruluşlar arasında.

Tüm bu adımlar sonuçta Sisi yönetiminin kendisine karşı fiili ya da potansiyel hiçbir muhalefete izin vermeyeceğini bir kere daha göstermekte.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum