1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sisi Türkiye'yi hedef aldı: Sömürgeci hayallerini gerçekleştirmeye son vereceğiz
Sisi Türkiye'yi hedef aldı: Sömürgeci hayallerini gerçekleştirmeye son vereceğiz

Sisi Türkiye'yi hedef aldı: Sömürgeci hayallerini gerçekleştirmeye son vereceğiz

Libya'nın Sirte ve Cufra kentlerinin kırmızı çizgileri olduğunu hatırlatan Mısır'ın darbeci lideri Sisi, "Kırmızı çizgimiz aşılırsa, ulusal güvenliğimizi ve halkımızın selametini korumak için karşı duracağız" dedi.

23 Eylül 2020 Çarşamba 10:37A+A-

Sisi, koronavirüs salgını nedeniyle on-line yapılan Birleşmiş Milletler 75'inci Genel Kurul toplantısına video konferans yoluyla hitap etti. Mısır lideri, hitabında, 'BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden ülkelerin sorumlu tutulması' çağrısında bulundu.

'Barış, güvenlik ve istikrarı sağlamak ve kapsamlı bir çözüme ulaşmak için Libya'daki bütün tarafları siyasi sürece dönmeye, BM nezdinde 2015'te imzalanan Suheyrat Anlaşmasına, Berlin Konferansı'na ve Kahire Deklarasyonu'na bağlı kalmaya' çağıran Sisi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uluslararası toplumun, para, silah ya da güvenli limanların yanı sıra siyasi platformlar sunarak hatta terörist savaşçıların çatışma bölgelerindeki, özellikle de Libya ve Suriye'deki hareketlerini kolaylaştırarak bazı ülkelerin teröristlere verdiği desteği görmezden gelmeyi sürdürmesi üzücü. Sorumlu tutulmayacaklarını düşünen bazı ülkelerin BM Güvenlik Konseyi kararlarını uygulamaması artık kabul edilemez."

Libya'daki krizin ülke sınırlarını aştığını ve komşu ülkelerin güvenliğini tehdit ettiğini kaydeden Sisi, "Mısır, Libyalı kardeşlerini, ülkelerini terör örgütlerinden ve milislerden kurtarma konusunda desteklemeye ve yabancı savaşçıları Libya'ya getiren bazı bölgesel güçlerin hırs ve sömürgeci hayallerini gerçekleştirmek için aleni müdahalelerine son vermeye kararlı." dedi.

Ayrıca Sisi, "Mısır, savaşın devam etmesi, Sirte ve Cufra hattı ile temsil edilen kırmızı çizginin aşılmasına milli güvenliği ve halkının selametini korumak için karşı duracaktır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum