1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Medyasının "Vefat Haberi" Anca Böyle Olur
Sisi Medyasının "Vefat Haberi" Anca Böyle Olur

Sisi Medyasının "Vefat Haberi" Anca Böyle Olur

Mısır’da Muhammed Mursi’nin şehadet haberini duyuran bir spikerin haberin sonunda “Samsung cihazından gönderildi” ifadelerini kullanması, Mısır’da medyanın Sisi cuntası tarafından yönetildiği iddialarını güçlendirdi.

19 Haziran 2019 Çarşamba 18:27A+A-

Mısır’ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin pazartesi günü, yargılandığı mahkeme salonunda şehadetinin ardından vefat haberini veren Extra news kanalı spikeri, vefat haberinin sonunda “Samsung cihazından gönderildi” ifadelerini kullandı.

Spiker, Mursi’nin şehadeti sonrası Mısır Başsavcılığı tarafından yayımlanan açıklamayı okurken, “Anılan kişi (Muhammed Mursi) Kasım 2017’den itibaren gözetim altına alındı ve gerekli tıbbi destek düzenli olarak sağlandı. Kaynak, bütün tıbbi belgelerin, var olan bütün tıbbi desteğin sağlandığını gösterdiğini ve bunların ilgili yerlere sunulacağını vurguladı. Samsung cihazından gönderildi” dedi.

“Samsung cihazından gönderildi” cümlesi, Samsung cihazlarından gönderilen e-posta mesajlarının alt kısmında bulunuyor.

Mısırlı spikerin yaptığı hata, sosyal medya mecralarında “Kanallar Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi yönetiminin gönderdiği talimatları okuyor” yorumlarına neden oldu. Mısır medyası, vefat haberini verirken Muhammed Mursi’den “eski Cumhurbaşkanı” olarak bahsetmekten kaçınırken, bazı medya kuruluşları sadece “zanlı” ifadesini kullandı.

Kaynak: Al Jazeera

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT