1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi kendisine hizmet eden Nur Partisi’ni ödüllendiriyor!
Sisi kendisine hizmet eden Nur Partisi’ni ödüllendiriyor!

Sisi kendisine hizmet eden Nur Partisi’ni ödüllendiriyor!

Darbeci Sisi, Mısır senato seçimlerinde hiçbir başarı elde edemeyen Nur Partisinin 2 mensubunu kendi kontenjanından Senato’ya üye olarak atadı.

28 Ekim 2020 Çarşamba 10:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır diktatörü Sisi darbenin ilk gününden beri kendisine hizmet eden Selefi eğilimli Nur Partisi'ne ikramlarını sürdürüyor. Bu bağlamda Mısır parlamentonun üst kanadı olan Senato’ya Nur Partisi mensubu 2 adayı kendi kontenjanından üye olarak atadı. Eşref Sabit ve Mahmud Türki 18 Ekim’de Senato’da yemin ederek göreve başladılar. Nur Partisi 17 Ekim’de yayınladığı bir bildiriyle Sisi’ye teşekkür etti.

Senato için Ağustos ayında yapılan seçimlere Nur Partisi 16 adayla katılmış ama hiçbir varlık gösterememişti. 300 üyeli Senatonun 100 üyesini Cumhurbaşkanı sıfatıyla Sisi belirliyor.   

Mısır’da İhvan’a yönelik büyük bir baskı kampanyasını aralıksız sürdüren Sisi cuntası Nur Partisini bu şekilde kollayarak İslamcılarla değil, İhvan’la sorunlu olduğu imajını vermeye çalışıyor. Bununla birlikte sadece 2 üye atayarak da aynı zamanda Nur Partisine sınır da koyuyor. 

Nur Partisi halken Mecliste 12 üye ile temsil ediliyor. Oysa 2012’de yapılan seçimlerde mecliste İhvan’ın Hürriyet ve Adalet Partisi'nden sonra 2. sırada yer almış ve 498 sandalyenin 96’sını elde etmişti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum