1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi ile İran ve HizbulEsed Arasında Yakınlaşma Sinyalleri
Sisi ile İran ve HizbulEsed Arasında Yakınlaşma Sinyalleri

Sisi ile İran ve HizbulEsed Arasında Yakınlaşma Sinyalleri

HizbulEsed heyetinin Kahire’ye yaptığı ziyareti Fars Haber Ajansına değerlendiren Mısırlı uzman İmen Samir, İran ve Sisi yönetimi arasındaki yakınlaşmaya dikkat çekti.

02 Mart 2016 Çarşamba 18:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz haftalarda Lübnan’dan bir HizbulEsed heyeti sözde Hasaneyn Heykel’in cenazesi vesilesiyle Kahire’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Heykel gibi Firavun düzeninin azılı bir savunucusunun cenazesine katılmak başlı başına bir gariplikti ama bu ziyaretin daha kirli bir işbirliğinin raylarının döşenmesine yönelik olduğu anlaşılıyordu. Son dönemlerde Esed rejimiyle de bir hayli yakınlaştığı görülen Sisi yönetimi ile İran arasında sıcak temaslar kurulduğu görülmekteydi.

Fars Haber ajansında bu konuya ilişkin yayınlanan bir haberi aynen iktibas ediyoruz:

SİSİ, İRAN VE HİZBULLAH İLE İRTİBAT KANALI AÇMAK İSTİYOR

Kahire’de muhabirimize konuşan Samir, Hizbullah heyetinin son Kahire ziyareti, Mısır ve Hizbullah’ın ortak çıkarlarına bir vurgu sayıldığını belirtti.

Samir, Kahire yönetimi ecnebilerin saldırılarına karşı Suriye yönetimine destek vermesinin ardından şimdi de İran ve Hizbullah ile bir irtibat kanalı açmaya çalıştığını kaydetti.

Samir, Suriye’de Mısır ve Hizbullah, Riyad ve Ankara’nın müdahalelerine karşı mücadele verdiğini vurguladı.

Riyad başka ülkelerin içişlerine karıştığını ve Mısır’ı da yanına almaya çalıştığını belirten Samir, ancak Sisi Suud rejiminin elini çok iyi okuduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum