1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi: 'Darbeyi Unutun Hemen Anlaşalım'
Sisi: 'Darbeyi Unutun Hemen Anlaşalım'

Sisi: 'Darbeyi Unutun Hemen Anlaşalım'

Mısır halkının direnişi karşısında pes eden cunta lideri General Sisi, 3 Temmuz'da görevinden uzaklaştırdığı Cumhurbaşkanı Mursi ile İhvan mensuplarına, 'Darbeyi unutun, anlaşalım' dedi. 5 bin Mısırlı'yı katleden Sisi uzlaşma halinde bütün tutukluları bır

24 Ekim 2013 Perşembe 12:29A+A-

İsrail ve Suudi Arabistan'ın destek verdiği Mısır'daki cunta lideri General Abdülfettah El Sisi, halkın direnişi karşısında geri atmak zorunda kaldı. 3 Temmuz'da görevinden uzaklaştırdığı ülkenin ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşler (İhvan) örgütü taraftarları ve diğer darbe karşıtı kesimlere 'zeytin dalı' uzatan Sisi'nin 'Darbeyi unutun hemen anlaşalım' teklifinde bulunduğu kaydedildi.

EYLEMLERİ BİTİRİN

Rasd haber sitesindeki habere göre Mısır sokaklarında devam eden gösterilerden rahatsız olan cunta yönetimi İhvan liderleriyle iletişim kurarak, '3 Temmuz'da yaşanan olayı darbe olarak değerlendirmemelerini ve halka bunu empoze etmemelerini' istedikleri söylendi. Cuntanın liderlerden ayrıca meydanlarda bulunan halkı evlerine göndererek eylemleri bitirmelerini de talep ettiği iddia edildi. Uzmanlar, 'ahlaksız teklif', 'siyasi rüşvet' ve 'Sisi'nin tükenişi' şeklinde yorumladığı uzlaşma çabasının İhvan tarafından kabul görmeyeceğini belirtti.

ÖNCE MURSİ'Yİ BIRAK

İhvan yönetimi ise diyalog için, halka katliam uygulayan ve yaklaşık 5 binden fazla kişiyi öldüren cuntanın Mursi'yi bırakmasını ön şart koşuyor. Cunta yönetiminin, uzlaşma halinde başta Mursi olmak üzere, tutuklanan tüm İhvan mensubu şahısları serbest bırakabileceği ve şahısların can güvenliğinin sağlanarak el konulan paralarının da fazlasıyla iade edebileceği iddia edildi.

Mısır'da kadın taarruzu

Mısır'da askeri darbeye karşı olan kız öğrencilerin önderliğinde kadınlar harekete geçti. Başta başkent Kahire olmak üzere Asyut, Helvan ve daha birçok yerde kadınlar gösteri düzenliyor. En'Nafizetü'l-Masr ssitesindeki habere göre, Aralarında El-Ezher Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu gösterilere Mısır güvenlik görevlilerinin yanında baltacıların da müdahale ettiği ve öğrencilere saldırdığı söyleniyor.

Yeni Şafak

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT