1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntasının Askerleri 13 İhvan Liderini Katletti
Sisi Cuntasının Askerleri 13 İhvan Liderini Katletti

Sisi Cuntasının Askerleri 13 İhvan Liderini Katletti

Mısır güvenlik güçleri bir eve yaptıkları baskında 9 İhvan liderini öldürdü.

01 Temmuz 2015 Çarşamba 21:47A+A-

“Mazlumların Öfkesinin Kontrol Edilemeyeceği Aşamaya Gidiliyor”

Mısır güvenlik güçlerinin başkent Kahire’nin batısında yer alan 6 Ekim semtinde bir eve düzenlediği silahlı baskında 9 Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimîn) lideri öldürüldü. İhvan bu saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada darbe rejimine karşı mücadelenin kendileri açısından farklı bir boyut kazandığını ima etti. İhvan mensupları tarafından: "Liderlerimize yapılan suikast eylemleri, ülkeyi zulüm görenlerin öfkesinin kontrol altına alınamayacağı yeni ve tehlikeli bir aşamaya götürüyor ve bu saldırı bir dönüm noktası." denildi.

“Tüm Dünyayı Bundan Sorumlu Tutuyoruz”

İhvan’ın internet sitesinde yayımlanan açıklamada: “Tüm dünya, Sisi’nin Mısır’ı sürüklediği bu durumdan sorumludur. Bu suikast eylemi, Mısır’daki durumu sabote edecek çok tehlikeli bir durum oluşturuyor. Tüm dünyayı bundan sorumlu tutuyoruz.” denildi.

Açıklamada ayrıca: “Sisi toplu katliamlar yapmakla yetinmedi, onurlu insanların evlerine baskın düzenlemeye başladı.” ifadeleri kullanıldı. Sina’da IŞİD tarafından yapılan saldırılardan Mısır ordusunun ve darbe yönetiminin sorumlu olduğu iddia edildi.

“9 İhvan Lideri de Hiçbir Silah Taşımıyordu”

Mısır yönetimine yakın el-Vatan gazetesi, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde eve düzenlenen silahlı baskını doğruladı. Darbe yönetimi ise, öldürülen 9 İhvan liderinin güvenlik güçlerine karşı silahlarla karşılık verdiğini iddia etti.

Al Jazeera’ya konuşan İhvan sözcüsü Muhammed Muntaser, darbe yönetiminin iddialarını yalanlayarak, 6 Ekim semtinde toplanan 9 İhvan liderinin hiçbir silah taşımadıklarını ve hapishanelerde haksız suçlamalarla tutuklananların ailelerine Ramazan Ayı kapsamında yardım kampanyası düzenlemek amacıyla toplandıklarını savundu. Muntaser, öldürülen kişilerin daha önce hapishanelerde bulunan tutukluların ailelerine yardım etmek amacıyla bir heyet kurduklarını ve bu kapsamda çalışmalara başladıklarını söyledi.

“Amaç İhvan Teşkilatına Darbe İndirmek”

Al Jazeera’ya konuşan ve İstanbul’da bulunan İhvan yöneticisi Abdulsettar Kasim ise öldürülenlerin arasında eski parlamento üyelerinin, tutuklanan İhvan üyelerini mahkemelerde savunan avukatların bulunduğunu dile getirdi. Ölenler arasında eski parlamento üyesi ve İhvan teşkilatının avukatı olarak tanılan Naser Hafi de bulunuyor.

Kasim, söz konusu silahlı baskının, askeri darbe yönetiminin İhvan'a düzenlediği saldırılarının kapsamında yapıldığını, amacının teşkilata darbe indirmek olduğunu savundu.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

1 Yorum