1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi Cuntası Genç Müzisyen Ahmed Mahir’i de İdam Etti!
Sisi Cuntası Genç Müzisyen Ahmed Mahir’i de İdam Etti!

Sisi Cuntası Genç Müzisyen Ahmed Mahir’i de İdam Etti!

Sisi cuntasının iki gün önce idam ettiği İhvan üyesi 3 gençten birinin de Ahmed Mahir isimli müzisyen olduğu ortaya çıktı. Ahmed Mahir’den geriye "Mescid-i Aksa İçin Ne Yapalım" isimli Filistin için bestelediği şarkı kaldı…

09 Şubat 2019 Cumartesi 13:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sisi yargısı Ahmed Mahir, Abdülhamid Abdülfettah ve Mutez Billah Ganem isimli gençler için daha önce aldığı idam kararını 07 Şubat Perşembe günü infaz etmişti.

İdam edilerek şehit olan İhvan üyesi üç genç üniversite öğrencisiydi. Bunlar arasında Ahmed Mahir aynı zamanda Mısır’da tanınmış ve sevilen bir müzisyen idi. Şehit Ahmed Mahir’in "Mescid-i Aksa İçin Ne Yapalım" isimli video-klipi ondan geriye hatıra kaldı..!

Sisi cuntası tarafından idam edilen İhvan mensubu 3 gençten biri olan Ahmed Mahir'in Kudüs için söylediği şarkı:

 

Müslüman Kardeşler ve İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Sisi Cuntasına Tepki

Öte yandan İnsan Hakları İzleme Örgütü bir açıklama yaparak Sisi cuntasının üç gencecik insanı idam suretiyle katletmesine tepki gösterdi.

Gençlerin ifadelerinin işkence altında ve zorla alındığının belirtildiği açıklamada, Sisi despotuna bağlı yargının ülkede işlediği hukuk cinayetlerine dikkat çekilerek şaibeli idam kararlarının derhal durdurulması çağrısında bulunuldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İhvan-ı Müslimin Teşkilatı da idam edilen gençlerin işkence altında alınmış ifadeler sonucunda iftiraya maruz kaldıklarını ve kurgulanmış suçlamalar sonucunda idam edildiklerine dikkat çekti. Ahmed Mahir, Abdülhamid Abdülfettah ve Mutez Billah Ganem’in despotizme karşı barışçıl mücadele içerisindeyken şehit edildiğinin belirtildiği açıklamada, Allah’ın izniyle bu sabırlı mücadelenin boşuna olmadığı ve yurtlarını hırsız Sisi çetesine teslim etmeyecekleri ifade edildi.

Harekete bağlı İkhwanonline.com sitesinde bir örneğine yer verilen açıklama, dünyanın tüm özgür insanlarına hitaben yapılan “Katil diktatör ve onun kanlı faşist rejimine karşı vicdanlarınız galeyana gelsin ve masum insanların idama götürülmesine tepki göstersin” çağrısıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum