1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şeyh Yusuf el-Kardavi Gazze'de (FOTO)
Şeyh Yusuf el-Kardavi Gazzede (FOTO)

Şeyh Yusuf el-Kardavi Gazze'de (FOTO)

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Kardavi başkanlığındaki Müslüman Alimler heyeti Gazze'ye geldi.

09 Mayıs 2013 Perşembe 13:27A+A-

Kardavi başkanlığında 54 kişiden oluşan heyet, Refah sınır kapısından geçerek Gazze'ye ulaştı. Heyeti karşılayan Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, "Şeyh Kardavi, Gazze'ye fatihlerin girdiği gibi girdi. Şeyh, Gazze'yi bugün ziyaret etmedi, o aslında daima Gazze'de" dedi.

Heniye, şunları kaydetti:

"Şeyh Kardavi ve İslam alimleri, cihat fetvalarıyla Filistin halkının yanında olan söylemleriyle Gazze'de direnişin kazandığı zaferlere ortaktır. Karadavi, Arap Baharı'nın ve İslami devrimlerin şeyhidir"

Kardavi de "Gazze'ye Filistin'in özgürlüğü için çalışma ahdimizi yenilemeye geldim. Müslüman alimlerin hepsi, Filistin'in özgürlüğü ve birliği için çalışıyor" ifadesini kulandı.
Gazze'yi en son 1958 yılında ziyaret ettiğini belirten Kardavi, "Arap Baharı, Gazze'ye ziyaret isteğimi gerçekleştirmeme yardımcı oldu. Filistin'in her karış toprağının özgürleşmesi için çalışacağımıza söz veriyoruz. Hepimiz İslam'ın askerleriyiz" dedi.
Müslüman Alimler heyetinin, İsrail tarafından düzenlenen suikastta hayatını kaybeden Hamas Hareketi kurucusu Ahmed Yasin'in evini ziyaret etmesi ve İslami ilimlerle ilgili bir konferansa katılması bekleniyor.

Kardavi'nin, Gazze ziyaretini tamamlamadan önce El-Umri Camisi'nde cuma hutbesi vermesi de planlanıyor.

yusufkaradavi-heniyyegazzede.jpg

Karadavi'ye Filistin Vatandaşlığı

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin Hükümeti, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El-Karadavi'ye Filistin vatandaşlığı ve Filistin pasaportu verdi.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Gazze'deki Başbakanlık Konutu'nda Şeyh Yusuf El-Karadavi'yle yaptığı görüşmenin sonunda Filistin davasına verdiği büyük destek dolayısıyla El-Karadavi'ye Filistin pasaportu ve Filistin kimliği takdim etti. Heniyye, Şeyh Yusuf El-Karadavi'ye ayrıca Filistin Hükümeti adına plaket verdi ve Kubbetu's-Sahra maketi hediye etti.

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, alimler heyetiyle birlikte Gazze'yi ziyarete gelen Sudan eski devlet başkanı Abdurrahman Suvaruzzeheb'e de Filistin Hükümeti adına "Vefa Nişanı" takdim etti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El-Karadavi de Heniyye'nin verdiği Filistin pasaportuna ve diğer hediyelere teşekkür ederek, çok yakında bağımsız Filistin devletinin pasaportunu almayı ümit ettiğini dile getirdi.

heniyye-karadavi_haniye02qaradawi.jpg

heniyye-karadavi_haniye01.jpg

qaradawi_heniyye-karadavi_haniye01.jpg

HABERE YORUM KAT