Şeyh Sabri: Siyonist rejimin cami imamlarını uzaklaştırması, minberlerin sesini susturmayı amaçlıyor

Şeyh Sabri: Siyonist rejimin cami imamlarını uzaklaştırması, minberlerin sesini susturmayı amaçlıyor

Şeyh İkrime Sabri, Siyonist rejimin Batı Şeria’daki camilerden imam ve hatipleri uzaklaştırmasını, minberlerin sesini susturma ve dini özgürlükleri kısıtlama girişimi olarak nitelendirdi. Uygulamanın Mescid-i Aksa ve El-Halil’deki din görevlilerini de kapsadığı bildirildi.

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Siyonist rejimin işgal altındaki Batı Şeria’daki çok sayıda camiden imam ve hatipleri uzaklaştırma kararını kınadı. Sabri, uygulamanın minberlerin sesini susturmayı ve camilerdeki cemaat sayısını azaltmayı hedeflediğini belirtti.

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Siyonist rejimin Batı Şeria’daki camilerin büyük bölümünde görev yapan imam ve hatipleri görevlerinden uzaklaştırmasını sert bir dille eleştirdi. Kararın kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayan Sabri, uygulamanın dini özgürlükleri kısıtlamaya yönelik olduğunu ifade etti.

Sabri, söz konusu kararın minberlerin sesini susturmayı ve namaz kılanların sayısını azaltmayı amaçladığını söyledi.

Filistinli resmi verilere göre, yılın başından ekim ayının başına kadar 1000’den fazla Filistinli Müslüman Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılırken, 53 binden fazla Yahudi yerleşimci de cami yerleşkesine baskın düzenledi.

Filistinli din görevlilerine yönelik uzaklaştırmalar sürüyor

Siyonist rejim, işgal altındaki Filistin topraklarında imam ve hatipleri camilerden uzaklaştırma politikasını sürdürüyor. Bu uygulamalarla dini özgürlüklerin kısıtlandığı, din görevlilerinin ve Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilerin hedef alındığı belirtiliyor.

İşgal makamları, Şubat 2026’da Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Muhammed Ali el-Abbasi’yi, cami avlusunda gözaltına aldıktan sonra bir hafta süreyle Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma kararı vermişti. Kararın uzatılabileceği de bildirilmişti.

Ocak 2026’da ise El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camii İmamı ve Müdürü Şeyh Mutaz Ebu Sineyne ile caminin sorumlularından Hümam Ebu Merhiye 15 gün süreyle camiden uzaklaştırılmıştı.

Siyonist rejimin bu politikası, farklı dönemlerde başka din görevlilerini de kapsadı. Şeyh Nuriddin er-Racibi ve Şeyh Bilal Mevasi gibi isimler, çeşitli güvenlik gerekçeleri veya kamu düzenini bozma iddialarıyla bir haftadan altı aya kadar değişen sürelerle görev yaptıkları camilerden uzaklaştırıldı.

HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir