1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Sessiz kölelerdir ortaya çıkaran, binbir ilâh’ı..’
‘Sessiz kölelerdir ortaya çıkaran, binbir ilâh’ı..’

‘Sessiz kölelerdir ortaya çıkaran, binbir ilâh’ı..’

Selahattin Eş Çakırgil köşesinde bugün İslamofobik saldırıların faillerini ve onların zihin kodlarını yorumluyor.

11 Haziran 2021 Cuma 10:05A+A-

Kanada’da bir kişi, caddenin kenarında yaya kaldırımda yürümekte olan bir aile üzerine arabasını sürüyor, yüzlerce insanın gözü önünde ve o ailenin 4 ferdi de orada hayatlarını kaybediyorlar.

Dehşet verici bir tablo.. Çünkü, yaya kaldırımdakilerden kimlerin ezileceği iyi belirlenmiş ve tam da hesap edildiği üzere, tam isabet.. Başka kimsenin burnu bile kanamıyor..

*

Bütün ferdleri vahşice öldürülen o aile ile, onları arabasıyla kasıdlı olarak ezen kaatil arasında bir şahsî husûmet veya bir hattâ bir âşinâlık bile olmadığı belirlenmiş..  Sadece  onların dış görünüşleriyle, müslüman olduklarını yansıtmış olmaları, düşman sayılmaları için yetmiş..

*

İstanbul- Nişantaşı’ndaki bir parkta inançlarının gereğince başı örtülü olarak oturan birisi akademisyen iki hanıma, bir alçak kişinin gelip, ‘Buralarda  oturamazsınız, gidin, Gaziosman Paşa semtine.. (Yani, çoğunlukla sıradan halkın yaşadığı mıntıkalara.. demek isteyen) ve sonra da onlara fizikî olarak saldıran, yumruklayan bir şerefsiz kişiden ne farkı var, Kanada’daki bu kaatilin?

 

Yazının devamı: Sessiz kölelerdir ortaya çıkaran, binbir ilâh’ı

HABERE YORUM KAT