1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Sene 1981, İran Meclisinde Bir Sünni Milletvekili Konuşuyor
Sene 1981, İran Meclisinde Bir Sünni Milletvekili Konuşuyor

Sene 1981, İran Meclisinde Bir Sünni Milletvekili Konuşuyor

Müslümanlara karşı İran’ın gerçek yüzünü ve mezhepçiliğin nasıl bir devlet politikası haline getirilmiş olduğunu gösteren tarihi bir belge niteliğinde bir konuşma.

08 Ağustos 2016 Pazartesi 18:42A+A-

1979 yılında Dünya Müslümanları o zamanki adıyla İran İslâm Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla rahat bir nefes alacaklarını düşünerek genel manada sevinmiş ve bayram yapmıştı. Sonraki yıllar, Hama, Afganistan, Azerbaycan, Irak’ta İran’ın aldığı İslam karşıtı tutum İran’a sempati ve vahdet ile bakan Müslümanları büyük hayal kırıklığına uğrattı. İran’ın en son Suriye’de, Esed ve Rusya ile birlikte Müslümanlara karşı gerçekleştirdiği katliamlar Müslümanlarda İran’a karşı en ufak bir sempati kırıntısı bile bırakmadı.

İran Devriminin Müslümanlar arasında kutuplaşma peşinde olduğu devrimin ilk yıllarında mecliste bir Sünni milletvekilinin konuşmasıyla aslında İran’ın bu günlere geleceğinin bir belgesini yansıtması bakımından bir belge niteliğinde.

Sahabeye küfreden, Suriye'de Irak'ta Esed ve mezhepçiliği uğruna masum Müslümanları IŞİD bahanesiyle katleden ABD ve Rusya ile Müslüman öldürmek için ittifak içerisinde olan ve sonra da İsrail ve Amerika bizim asıl düşmanımızdır sanal sloganı ile Müslümanlar vahdet içinde olmalıdır diye Müslümanları susmaya çağırdı İran.

Beluçistan eyaletinin milletvekili Mevlevi Nazar Muhammed 1980-81 yılındaki konuşmasında özetle “Sizin kitaplarınızda sahabeye küfrettiğinizi görmüştük ama yanlışlık olduğunu düşünüyorduk. Vahdet için bir şey demedik fakat meclis tribününden 1400 sene önceyi konuşur ve sahabelere küfredersiniz. Başkent Tahran’da Yahudi, Hıristiyan ve Mecusi tapınaklarına sahipken bize cami için arazi tahsis ettiğinizi belirtir sonra da cami izni vermezsiniz. Asıl vahdet düşmanları sizsiniz” diyor.

İran'ın bugün Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Arabistan'da, Yemen'de, Nijerya'da, Azerbaycan'da yaptıkları aslında başından beri vahdet yalanıyla Müslümanların sempatisini kazanıp ne peşinde olduğunu gösteriyor. İslami vahdetten ve kardeşlikten dem vuran İran, başkentinde Sünni Müslümanlara cami izni vermeyen dünyanın tek ülkesidir.

Kaynak: Islahhaber, Haksözhaber

HABERE YORUM KAT

5 Yorum