1. HABERLER

  2. HABER

  3. Selahattin Demirtaş: Öcalan'la Rakip Değiliz
Selahattin Demirtaş: Öcalan'la Rakip Değiliz

Selahattin Demirtaş: Öcalan'la Rakip Değiliz

Selahattin Demirtaş: "Sayın Öcalan gibi bir kişinin partimizin başkanlığına ve benim pozisyonuma rakip olma durumu yok." dedi.

04 Ağustos 2015 Salı 13:54A+A-

Türkiye'nin Kuzey Irak ve yurtiçindeki PKK hedeflerine başlattığı operasyonlar sürüyor. HDP de süreci Erdoğan'ın sona erdirdiğine dair iddialar ortaya atıyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş son gelişmelerle ilgili Alman medyası DW Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

"Kandil de, Öcalan da Memnun"

"Kandil'le aranızda bir iletişim kopukluğu olduğu iddiaları var. Doğru mudur?" sorusu üzerine Demirtaş: "Kandil'in ve Öcalan'ın benden rahatsız olduğu gibi spekülatif haberler yapılıyor. Kandil'le aramızda kopukluk yok." dedi ve ekledi: "Öcalan ile rakip değiliz. Ve biz hiçbir zaman Öcalan’sız bir çözümün mümkün olabileceğini de düşünmedik."

Demirtaş sözlerine şu şekilde devam etti:

"Delegelerimiz Arzu Ederse Beni Görevden Alır"

"Kandil'le aramızda düzenli iletişim yoktu ki kopukluk olsun. Kastedilen şudur. Kandil'in ve Öcalan'ın benden rahatsız olduğu gibi spekülatif haberler yapılıyor. Ben demokratik bir partinin eş genel başkanıyım. Seçimle iş başına geldim. Delegelerimiz beni bu göreve seçti. Delegelerimiz arzu ederse beni bu görevden alırlar. Benim kimseye rakip olmak ve Sayın Öcalan gibi bir kişinin de partimizin başkanlığına ve benim pozisyonuma rakip olma durumu yok.”

"Hiçbir Zaman Öcalan’sız Çözümün Mümkün Olduğuna İnanmadık”

“Kendisi 16 yıldır bir adada izolasyon, tecrit içerisinde tutuluyor. Ve PKK için de, Kürtlerin çok önemli bir kısmı için de çok önemli bir lider. Dolayısıyla onun pozisyonu, misyonu bambaşka, ayrı. Ve biz hiçbir zaman Öcalan’sız bir çözümün mümkün olabileceğini de düşünmedik çünkü ona inanan, güvenen bu kadar insan veya dağda bu kadar insan varken, onu dışlayan hiçbir çözüm barış getirmez. O yüzden hem barışa inandığımız için hem de ayrı kulvarlarda ve alanlarda siyasî görevler, işlevler yaptığımız için birbirimize rakip gibi gösterenler çok yanılıyorlar."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum