1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şehir Üniv.’nde Gazze ve Suriye Duyarlılığı
Şehir Üniv.’nde Gazze ve Suriye Duyarlılığı

Şehir Üniv.’nde Gazze ve Suriye Duyarlılığı

Şehir Üniversitesi öğrencileri, Filistin ve Suriye'de şehit düşen Müslümanlar için, üniversitede gıyabi cenaze namazı kıldı.

17 Kasım 2012 Cumartesi 17:28A+A-

HAKSÖZ-HABER

Şehir Üniversitesinde Gazzeli ve Suriyeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Eylemde Suriyeli öğrencilerin 'Gazze Seninle Ölüme Varız' sloganına Filistinli öğrencilerin de 'Suriye Seninle Ölüme Varız' şeklinde cevap vermeleri dikkat çekti.

İstanbul Şehir Üniversitesi Batı Kampüsü'nde cuma namazı sonrası bir araya gelen yüzden fazla öğrenci, ilk olarak Filistin ve Suriye'de şehit düşen kardeşleri için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Türkiyeli öğrencilerin yanı sıra Filistin, Suriye, Makedonya, Arnavutluk, Ermenistan gibi dünyanın birçok ülkesinden gelen öğrencilerin de katıldığı cenaze namazını, Şehir Üniversitesi öğrencilerinden Gazzeli Muhammed Zaino kıldırdı. Daha sonra okunan basın açıklamasında, Gazze'de son günlerde yaşanan olaylar anlatıldı ve Müslümanın dünyanın neresinde olursa olsun zulme ve zalime karşı çıkması gerektiği vurgulandı.

Eylemde okunan dua ve kunuta öğrenciler ve çalışanlar hep bir ağızdan iştirak ettiler.

Eyleme katılan Suriyeli öğrencilerin 'Gazze Seninle Ölüme Varız' demelerine karşı, Filistinli öğrencilerin de 'Suriye Seninle Ölüme Varız' diye slogan atmaları ümmet kardeşliğinin güzel bir göstergesiydi.

Son olarak yapılan konuşmada ve edilen duada, bugün Filistin'de yaşanan zulme bakış açımız nasılsa Suriye'de yaşanan zulme de aynı şekilde bakılması gerektiği söylendi. Tekbirlerle sona eren eylemden sonra Türkiyeli öğrenciler Gazzeli kardeşlerine tebrik ve taziyelerini ilettiler.

 

sehir-universitesi_giyabi_cenaze_02.jpg

sehir-universitesi_giyabi_cenaze_03.jpg

sehir-universitesi_giyabi_cenaze_namaz_a01.jpg

sehir-universitesi_giyabi_cenaze_namaz_a02.jpg

sehir-universitesi_giyabi_cenaze_namazi.jpg

HABERE YORUM KAT