1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Şehid Ramazan Sarıkaya Toprağa Verildi
Şehid Ramazan Sarıkaya Toprağa Verildi

Şehid Ramazan Sarıkaya Toprağa Verildi

Darbe kalkışmasına direndiği sırada Saraçhane'de yaralandıktan sonra tedavi altına alındığı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehid olan Sarıkaya, son yolculuğuna uğurlandı.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 15:50A+A-

15-16 Temmuz gecesi darbe kalkışmasına direndiği sırada Saraçhane'de yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehid olan 52 yaşındaki Ramazan Sarıkaya'nın tabutu, cenaze töreninin düzenlendiği Fatih Câmîsi'ne getirildi.

Tabutun üzerine, kelime-i tevhid yazılı örtü ile “241. Şehid Ramazan Sarıkaya” yazısı konuldu.

Cenaze töreninde taziyeleri, Ramazan Sarıkaya'nın babası İbrahim, annesi Emine, eşi Zeynep, oğlu Talha, kardeşleri Hüseyin, Recep, Muhammet ve Şaban Sarıkaya kabul etti.

Sarıkaya'nın tabutu, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından tekbir eşliğinde cenaze aracına konuldu.

Ramazan Sarıkaya'nın cenazesi, daha sonra götürüldüğü Edirnekapı Şehitiği'nde toprağa verildi.

ramazan_sarikaya_cenaze.jpg

Törene, Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 1. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Mehmet Göktan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile Ramazan Sarıkaya'nın yakınları ve vatandaşlar katıldı.

“Babam Vefat Etmek İçin En Güzel Yolu Buldu”

Talha Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının şehid olmasından dolayı gururlu olduğunu söyledi.

Bunun manasını, kendilerinin idrak etmesinin zor olduğunu dile getiren Sarıkaya, “İnşallah biz de o mertebeye ulaşırız. İnşallah ölümümüz o şekilde olur. Ben hiç üzülmüyorum, mutluyum. Vefat etmek için en güzel yolu buldu.” dedi.

Sarıkaya, babasının olay günü Saraçhane'ye gittiğini anlatarak, “Bir asker tarafından vurulmuş. Vücuduna 2 kurşun gelmiş. Birisi kalın bağırsağına diğeri de kasıklarına isabet etmiş. Oradaki bir yardımsever tarafından hemen hastaneye kaldırılmış. Orada ameliyata almışlar. Ameliyatı başarılı olmuştu. Bilinci de yerindeydi bir hafta kadar. Yanına gidiyorduk. Sonra yoğun bakıma aldılar tekrar. Bir aydır yoğun bakımdaydı. Çoklu organ yetmezliği başladı. Sonra da kalp krizi sonucu vefat etti.” diye konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT