1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Şehid Cevdet Kılıçlar'ı Rabbimize Uğurladık!
Şehid Cevdet Kılıçlar'ı Rabbimize Uğurladık!

Şehid Cevdet Kılıçlar'ı Rabbimize Uğurladık!

Beyazıt Meydanını dolduran onbinler, Siyonistler tarafından şehit edilen Cevdet kardeşimizi tekbirler, sloganlar ve Edirnekapı Mezarlığına kadar yaptıkları yürüyüş ile Rabbimize uğurladı.

05 Haziran 2010 Cumartesi 01:04A+A-

Habil Sağlam / HAKSÖZ HABER

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisinde şehit olan Cevdet Kılıçlar, bugün Beyazıt Meydanında Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazı sonrasında yapılan miting ve görkemli bir yürüyüşle Rabbimize uğurlandı. Cenaze namazına yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Kılıçlar'ın cenazesi Kelime-i Tevhid yazılı yeşil bayrağa sarıldı, cenazenin konulduğu musalla taşının arkasındaki duvara "Şehit Olarak Yaşadı, Şahit Olarak Rabbine Kavuştu" ve "Vurulmuş Tertemiz Alnından Uzanmış Yatıyor, Filistin Uğruna Ya Rab Ne Güneşler Batıyor" yazılı pankartlar asıldı.

Cenaze namazından sonra düzenlenen uğurlama programı Kur'an'ı Kerim'den şehadet ayetlerinin okunmasıyla başladı. Ardından Cevdet Kılıçlar'ın şehadetine yakından tanık olan Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Sarıyaşar, Mavi Marmara saldırısının alçakça olduğunu, bu adi baskının hesabının mutlaka sorulması gerektiğini kısaca belirtti.

Sarıyaşar olayın nasıl gerçekleştiğini anlattıktan sonra gemide bulunan Müslümanlardan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, İsrail zulmünün birebir tanığı olarak yaşananların kabul edilemez olduğunu belirterek, Gazze'yi özgürleştirmek için sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı. İsrail'le devlet arasındaki askeri anlaşmalar da dâhil olmak üzere bütün ilişkilerin kesilmesi gerektiğini söyleyen Rıdvan Kaya, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Rıdvan Kaya'dan sonra uluslararası kamuoyunun Filistin davasına duyarlılığıyla tanıdığı eski İngiliz parlamenter George Galloway konuştu. Konuşmasına besmele ile başlayan Galloway, filoya yönelik saldırıyı ırkçı G. Afrika'nın aparthaid rejiminin Sovoto'da yaptığı katliama benzetti.

Son olarak söz alan AKDAV'dan Ramazan Kayan, şehitlerimizin ümmetin suskunluğundan şikâyetçi olan direniş önderi Şeyh Ahmet Yasin'e komşu olacaklarını söyledi. Baskını yaşayanlardan olan Kayan, Mavi Marmara gemisinde şehit olan Müslümanların, İslami mücadele öncülerinin çizgisini devam ettirdiklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından şehit Cevdet Kılıçlar'ın naaşı on binler eşliğinde Beyazıt'tan Edirnekapı Şehitliğine götürüldü. Yol boyunca "Yaşasın Küresel İntifada!", "Şehit Cevdet Yolun Yolumuz!", "Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!", "Hamas'a Selam Direnişe Devam!", "Katil Obama Katil İsrail!", "Siyonist Elçilik Kapatılsın!", "Karada Denizde İntifada Her Yerde!", "Askeri Anlaşmalar İptal Edilsin!", "Kahrolsun Amerika Kahrolsun İsrail!" şeklinde sloganlar atıldı. Cenazenin arkasında yürüyen on binlerce kişi, "Savaşa Girdi Kalbim", "Ey Şehit", "Özgürlük Türküsü" ve "İntifada" marşlarını söyleyen Grup Yürüyüş'e eşlik etti, sık sık teşrik tekbirleri ve salavatlar okudu.

Yürüyüş esnasında "Siyonist Kuşatmaya Karşı Yaşasın İslami Dayanışmamız!", "Siyonist Elçilik Kapatılsın!", "Şehidimiz Cevdet Yolun Sürecek!" vb yazılı pankartlar taşındı.

Şehit Cevdet Kılıçlar, dualarla şehit Metin Yüksel'in yanına defnedildi.

 

Fotoğraflar: Hüseyin Kulaoğlu

HABERE YORUM KAT