1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Seçmenleri Belirsizliğe İten “Mesaj Alındı”nın Pratiğe Dökülmemesi Olabilir mi?
Seçmenleri Belirsizliğe İten “Mesaj Alındı”nın Pratiğe Dökülmemesi Olabilir mi?

Seçmenleri Belirsizliğe İten “Mesaj Alındı”nın Pratiğe Dökülmemesi Olabilir mi?

​​​​​​​Balkonda yapılan son konuşmadaki “mesaj alındı” sözünün yeterince ve gereğince pratiğe dökülememiş olması seçmenleri belirsizliğe itekliyor olabilir mi acaba?

26 Şubat 2019 Salı 04:46A+A-

Kenan Alpay’ın “Seçmen Davranışlarını Dijital Dönüşüm mü Belirsizleştiriyor?” yazısı:

Anketlerin güvenilir olup olmaması sorunu, dünden bugüne, dünyanın hemen her ülkesinde tartışılıyor. Ancak seçmen davranışlarını ölçmeye yönelik araştırma sonuçlarının kamuoyuyla paylaşım biçimi Türkiye’de çoğu zaman bizzat siyasal manipülasyon ve algı operasyonlarının öznesi gibi bir konuma oturtuldu. Üstelik bu konumlandırma tecrübesi için toplum oldukça çirkin ve kötü bir dizi tecrübe de biriktirmiş durumda.

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken sokaklar meydanlar henüz kıvama gelmiş, hararet dışarıdan gözlemlenebilir gibi değil henüz. İki partili sistem gibi işleyen Cumhur İttifakı-Millet İttifakı arasında kızışan rekabetin gerilimi ne düzeyde artmış olursa olsun toplumun geniş kesimlerinde ister belirsizlik ister kararsızlık isterse siyasetten soğuma şeklinde adlandırılsın negatif bir tutum ciddi bir yer tutuyor çünkü. 

Yazının Devamı >>>