1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Seçimleri kaybeden Hizbulesed, Lübnan halkını tehdit mi ediyor?
Seçimleri kaybeden Hizbulesed, Lübnan halkını tehdit mi ediyor?

Seçimleri kaybeden Hizbulesed, Lübnan halkını tehdit mi ediyor?

Lübnan seçimlerinde çoğunluğu kaybeden Hizbullah Genel Sekreteri "kaos" uyarısı yaptı.

21 Mayıs 2022 Cumartesi 14:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Katil İran’ın desteklediği Hizbullah Lübnan seçimlerinde ağır bir mağlubiyet yaşadı. Lübnan'daki genel seçimlerde meclisteki çoğunluğu kaybeden Hibullah, Suriye’de işlediği cinayetler ile tanınan bir örgüt.

İran’ın isteği üzerine Suriye’deki savaşa dahil olan Hizbullah, Suriye halkına karşı işlenen suçlarda başı çekti. Rafızi yapılar içinde en örgütlü katliam şebekesi olan Hizbullah, Suriye savaşından sonra Müslümanların kahir ekseriyeti tarafından "Hizbulesed" şeklinde tanımlanmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde ise Lübnan genel seçimlerinde ağır bir yenilgi alan Hizbulesed şimdi üstü örtülü bir şekilde Lübnan halkını tehdit ediyor. Hizbulesed Genel Sekreteri Hasan Nasrallah Meclis'e ilk defa geleneksel partilerden bağımsız bir şekilde muhalif olarak giren 15 milletvekili dahil seçimleri kazanan tüm partilere seslendi. İş birliği yapılmaması halinde ülkede kaos ve (siyasî) boşluğun meydana geleceği uyarısında bulundu.

Muhataplarını “kibarca” uyaran Nasrallah’ın bu çağrısının Hizbulesed’in kanlı geçmişi düşünüldüğünde hangi anlamlara gelebileceği merak uyandırıyor. Hizbulesed, Lübnan’da İran ile ilişkileri sebebiyle ülkeyi siyasi olarak parçalamakla suçlanıyor. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum