1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Seçimlere Katılırsam, Halka Bedel Ödetirler!
Seçimlere Katılırsam, Halka Bedel Ödetirler!

Seçimlere Katılırsam, Halka Bedel Ödetirler!

İran’ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi bir grup gazi ile yaptığı görüşmede cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin iddialara açıklık getirdi.

22 Nisan 2013 Pazartesi 18:57A+A-

Haksöz Haber

İran’ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi bir grup gazi ile yaptığı görüşmede cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin iddialara açıklık getirdi.

Ayetullah Hamaney’in kontrolündeki askeri ve istihbarat güçlerini kast ederek, “açıkça görülüyor ki, benim siyaset sahnesine girmeme izin vermeyecekler” diyen Hatemi “seçimlere girdiğimi düşünün, öfkelerinin bedelini halka ödetecekler. Kişisel olarak halka gelecek yükü göze almam mümkün değil. Eğer seçimde aday olsam, kendi çerçevemde hareket ederim. Fakat sistem buna izin vermez” diye konuştu. 2009 seçimlerinde Mir Hüseyin Musavi’nin cumhurbaşkanlığına adaylığını hatırlatan Hatemi halen Musavi’nin ev hapsinde olduğunun altını çizdi. 20 yıl sonra siyaset sahnesine döndüğünde “sistemi korumak için çabaladım ama onlar beni sistemi yıkmaya çalışmakla suçladılar” dedi.

Hatemi şöyle devam etti. “Bugün diğer ekonomik, siyasi, uluslararası kriz ve sorunlardan öte bir güven bunalımı yaşıyoruz. Devrim için en değerli hizmetleri sunanlar hapisteler. Toplumun tüm katmanlarında sosyal bir ifsadın yayıldığını görüyoruz. Sürekli biçimde bize saldırıp, tek bir delil sunmaksızın bizi CIA, Mossad, M16 gibi güçler için çalışmakla suçluyorlar. İftiralar, düzmece davalar, yalanlar hakim norm haline geldi. Madem suçluyuz bizi yargılasınlar ve suçlu olduğumuz ispatlansın öyleyse!”

Siyasi tutuklular konusuna da değinen Hatemi “Neden en değerli gençlerimiz saçma sapan suçlamalarla hapiste? Neden Karrubi ve Musavi ev hapsindeler? 2009 seçimlerinin ardından pek çok siyasetçi hapse atıldı. Mir Hüseyin Musavi, karısı Zehra Rahnevard, Mehdi Karrubi herhangi bir suçlama olmaksızın ev hapsine alındılar” diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT

4 Yorum