1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Seçimden önce ‘kader seçimi’, kaybedince ‘dünyanın sonu değil’
Seçimden önce ‘kader seçimi’, kaybedince ‘dünyanın sonu değil’

Seçimden önce ‘kader seçimi’, kaybedince ‘dünyanın sonu değil’

Kılıçdaroğlu’nun seçim yenilgisini geçiştirmek için başvurduğu izahlar, seçim öncesi ileri sürdüğü dehşetli söylemleri unutturabilir mi?

11 Temmuz 2023 Salı 12:15A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim yenilgisi üzerine partisi içinden ciddi bir istifa baskısıyla karşı karşıya. Buna karşın kendisi özetle “olan oldu, fena da bir performans sergilemedik, işimize bakalım” havasında.

Ülkede erken seçim ihtimali bulunduğunu iddia ederek teyakkuzda olunması gerektiğini ileri sürüyor. Hatta diğer muhalefet partilerinin seçmeninden aldığı oyları da partisinin oylarına ekleyerek aslında gayet başarılı bir sonuç aldıklarını, oy oranını % 22’lerden 48’lere çıkardığını bile söylüyor.

Dün Keçiören’de ziyaret ettiği bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu yine ilginç şeyler söylemiş: “Kazansaydık farklı bir şey olacaktı kazanamadık ama bu dünyanın sonu değil yapılan ilk seçimde değil son seçim de değil.

Peki aynı Kılıçdaroğlu seçim meydanlarında ne söylüyordu, hatırlayalım:

“…Bu seçim Türkiye’nin kader seçimidir, bu seçim sıradan, herhangi bir seçim değildir. Elinizi vicdanınıza koyun, oyunuzu öyle kullanın… Bu seçim bildiğimiz klasik bir seçim değil, bu seçim Türkiye’nin var olma, yok olma seçimi. Demokrasi ya var olacak ya demokrasi yok olacak…”

Ne güzel değil mi, önce vatandaşı korkut, ölüm kalım savaşı verildiği iddiasıyla seçime sok. Sonra kaybedince de “dünyanın sonu değil, bu ne ilk ne de son seçim” diyerek mağlubiyeti gizlemeye, örtmeye çalış!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum