1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Seçim bitti... CHP hızlıca özüne döndü!
Seçim bitti... CHP hızlıca özüne döndü!

Seçim bitti... CHP hızlıca özüne döndü!

CHP’liler Diyanet görevlilerinin okullarda sorumluluk almasını istemiyor!

07 Haziran 2023 Çarşamba 16:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçim sürecinde muhafazakarlara gülücükler dağıtan CHP seçim bitince iyice rahatlamış anlaşılan. CHP gibi görünmeyerek seçim kazanmaya çalışan CHP ne yapsa da olmadı... Vaziyet böyleyken CHP’nin aslına dönmesi de oldukça hızlı gerçekleşti.

İzmir'de CHP'liler ilkokul, ortaokul ve liselere, 'manevi danışman' olarak atanan din görevlileriyle ilgili uygulamanın kaldırılmasını istedi. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen grup adına konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu “Türkiye, laiktir laik kalacak sloganı” eşliğinde şu konuşmayı yaptı:

“Cumhuriyetimizin geleceği, velilerin emaneti ve bağımsızlığımızın teminatı olan çocuklarımızın okullarda alacağı eğitim, Türkiye’nin çağdaş ülkeler arasında yer almasının da en önemli şartı. Çocuklarımız; cahillikle, gericilikle savaşımızda, karanlıkları aydınlığa çevirecek olan güneşimiz. Bu atamaların çağdaş ve modern bir eğitime koyacağı hiçbir katkı yok. Belli ki, çocuklarına kavuşmayı bekleyen yüz binlerce atanamayan öğretmen yerine, çocuklarımız kullanılarak eğitim dışı ve tehlikeli bir kadrolaşmanın önü açılmaya çalışılıyor.” 

Kemalistlerin tüm retoriklerini yineleyen Aslanoğlu modernlikle başlayıp gericilikle bitirmiş… Çok değil iki-üç hafta önce “helalleşme” çağrısı yapan bir partiden bahsediyoruz. Şimdi ise İzmir’de CHP’liler Diyanet mensuplarını tehlikeli ve gerici olarak niteliyor. Elle tutulur hiçbir veri olmadan bu sözlere inanan bazı muhafazakarlar CHP’nin 14 Mayıs’tan beri çok hızlı bir şekilde aslına rücu ettiğini görünce ne düşünüyorlar acaba?

HABERE YORUM KAT

5 Yorum