1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam’ın Fethi Operasyon Odası’ndan Gün Sonu Raporu
Şam’ın Fethi Operasyon Odası’ndan Gün Sonu Raporu

Şam’ın Fethi Operasyon Odası’ndan Gün Sonu Raporu

Suriyeli muhaliflerin İdlib ve çevresinde Esed rejimi saldırılarına karşı koymak için bir ‘ortak operasyon odası’ kurduğu ifade edildi.

11 Mayıs 2019 Cumartesi 19:31A+A-

Fetih Medya’nın haberine göre, Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, İdlib’de faaliyet gösteren tüm muhalif gruplar askeri olarak tek bir çatı altında hareket etme kararı aldı. Kaynaklar, Rusya destekli Esed rejimi saldırılarına karşı koymak üzere tüm grupların “Şam’ın Fethi Operasyon Odası” adı altında bir araya geldi.

Muhalifler bir tank, bir BMP zırhlı araç, iki pickup, 57 mm. top, Cornet silahını imha ettiler ve rejim unsurlarından esirler bulunmakta.

Saldırıp geri çekilme ve düşmaa kan kaybettirme operasyonlarında Rus çetelerinden onlarcası Muhalifler tarafından öldürüldü ve yaralandı.

Muhalifler eş-Şeria ve Babu’t-Taka köylerini ele geçirdiler. Yine Kefrenbude beldesini birkaç saatliğine ele geçirip onlarca Rus milisini öldürdükten sonra yoğun bombardıman nedeniyle geri çekildiler.

Topçu ve Roket birliklerinin el-Kerim, Tel Hevvaş, Tel Osman, Kefrenbude ve Haciz Hamamiyat bölgelerini roket ve top atışlarıyla hedef almaları neticesinde bir subay ve birliğinin tamamı öldürüldü.

Şam’ın Fethi Operasyon Odası; cani rejime saldırıların devam edeceğinin ve perişan bir halde arkalarını dönüp kaçana kadar savaşı sürdüreceklerine dair söz verdi.

(Şam’ın Fethi Operasyon Odası)

Mütercim: Muhammed Atta

 

HABERE YORUM KAT