1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şam'da Kaçırılan Rahibeler Serbest Bırakıldı
Şam'da Kaçırılan Rahibeler Serbest Bırakıldı

Şam'da Kaçırılan Rahibeler Serbest Bırakıldı

Suriye'nin başkenti Şam'ın Malula beldesinde kaçırılan 12 rahibenin, Lübnan güvenlik heyeti ile Katar heyeti tarafından Suriye-Lübnan sınırında teslim alındığı bildirildi.

10 Mart 2014 Pazartesi 06:19A+A-

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Lübnan güvenlik heyeti ile Katar heyeti tarafından teslim alınan rahibeler, Suriye ile Lübnan arasındaki Masna sınır kapısından Şam'a geçecek.

Lübnan Emniyet Genel Müdürü General Abbas İbrahim, yaptığı basın açıklamasında, aralarında 12 rahibenin bulunduğu 16 kişinin teslim alındığını, rahibelerin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Rahibelerin teslim alınması karşılığında herhangi bir fidye ödenmediğini ifade eden İbrahim, "Bu tam teşekküllü bir operasyon ve Suriye cezaevlerindeki 150'den fazla kadın tutuklunun serbest bırakılmasıyla sonuçlandı" dedi.

Malule'den 12 rahibenin, Aralık 2013'te kaçırıldığı duyurulmuş, Lübnan emniyet kaynaklarından, kaçırılan rahibelerin güvenli bir şekilde serbest bırakılmasına yönelik görüşmelerin başladığı bildirilmişti.

Suriyeli direnişçiler, rahibeleri güvenli bir noktaya götürdüklerini açıklamışlar ve rahibeler de direnişçilerde iyi muamele gördüklerini söylemişlerdi.

 

HABERE YORUM KAT