1. HABERLER

  2. HABER

  3. Samaras, Pazarkule Sınır Kapısı'nı Ziyaret Etti
Samaras, Pazarkule Sınır Kapısı'nı Ziyaret Etti

Samaras, Pazarkule Sınır Kapısı'nı Ziyaret Etti

Yunanistan Başbakanı Samaras Pazarkule Sınır Kapısı'nı ziyaret etti.

05 Ocak 2015 Pazartesi 12:03A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 19 Aralık tarihinde sınır bölgesine yaptığı ziyaretten 17 gün sonra bu kez Yunan Başbakanı sınırı ziyaret etti. Saat 10:00 sıralarında ülkesinden Kastanies Sınır Kapısı’ndan çıkış yapan konuk başbakan, iki ülke arasındaki sınır bölgesine geçti.

Komşu Başbakanı Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı karşıladı. Dostluk havasının hakim olduğu buluşmada Başbakan Samaras, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı’ya yeni yıl dolasıyla çiçek takdim etti. Türkiyeli komutan ise konuk başbakana 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nın amblemini, Vali Şahin de Edirne’yi tanıtan doküman ve badem ezmesi takdim etti. Vali Şahin, konuk başbakanın yılbaşının hemen ardından gerçekleştirdiği ziyaretin kendilerini onurlandırdığını söyledi.

15 gün önce Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın buradan konuk başbakanı aradığını hatırlatan Vali Şahin, “Başbakanların görüşmesi iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güzelleştireceğine inanıyorum. Sizin buraya gelişiniz son derece anlamlı. İki ülkenin burada buluşması son derece güzel bir olaydır. Bu sınır sadece bir hudut değil aynı zamanda iki komşu arasındaki dostluk hudududur. İnşallah bundan böyle zat-ı alilerinizin ve başbakanımızın buraya gelişi burada çalışanlara da bir huzur ve heyecan verir.” dedi.

Tuğgeneral Hidayet Arı ise Başbakan’ın jestinden dolayı hudut birliği adına memnuniyet duyduğunu belirtti. İki ülkenin hudut birliklerinin karşılıklı iyi niyet çerçevesinde dostane bir şekilde görevlerini yerine getirdiklerini açıklayan Arı, gösterilerin iyi niyetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras yaklaşık 30 saatlik ziyaretinin ardından Türkiyeli yetkililerle vedalaşarak tekrar ülkesine geçti.

 

HABERE YORUM KAT