1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sabahat Karataş’ı İbrahim Şahin Öldürmüş
Sabahat Karataş’ı İbrahim Şahin Öldürmüş

Sabahat Karataş’ı İbrahim Şahin Öldürmüş

1992’de Kadıköy’de özel harek3at güçleriyle uzun süren bir çatışmaya giren Sabahat Karataş’ı İbrahim Şahin öldürmüş.

11 Mayıs 2012 Cuma 10:28A+A-

 

Eski Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin, tutuklu yargılandığı Ergenekon davasında, 20 yıl önce Dev- Sol’un lideri Dursun Karataş’ın eşi Sabahat Karataş’ı kendisinin öldürdüğünü söyledi.

“İrtica ile Mücadele Eylem Planı” ve birinci “Ergenekon” davalarının ikinci ‘’Ergenekon’’ davasıyla birleştirilmesinin ardından, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün de aralarında bulunduğu 61’i tutuklu 256 sanıklı davanın 179. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, gazeteci Tuncay Özkan, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin’in de aralarında bulunduğu 42 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada, Sivas’ta kuyumculuk yapan Minas Durmazgüler’e düzenleneceği suikast planına ilişkin silahı sanık İrfan Torun’a verdiği öne sürülen tutuklu sanık İbrahim Şahin, hakkındaki suçlamalara cevap verdi. Kendisinin hiç kimseye silah vermediğini ve satmadığını savunan Şahin, “Sanık İrfan Torun’un ifadelerini kabul etmiyorum. Bizim için silah namustur. Allah korusun insan namusunu başkasına verir mi?’’ ifadelerini kullandı.

‘Polis, bana göre suçludur’

İddia edilen suikast planına ilişkin belgeyle ilgili mahkemeye yanıt göndermeyen tek kurumun polis teşkilatı olduğunu belirten İbrahim Şahin, “Suikast belgesi ve yapılan aramada çıktığı iddia edilen belgeler polisin işidir. Polis, bana göre suçludur. Çünkü Adli Tıp Kurumu’ndan gelen yazıda, belgedeki yazının bana ait olmadığını söylüyor. Diğer kurumlar da aynı cevabı verdi. Ancak polis, 4 yıldır hala ‘araştırıyoruz’ diyor. Kusura bakmasınlar, Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden 3 amiri göndermekle, 700 polisi başka tarafa tayin etmekle bu işleri temizleyemez ve toplumun gazını alamazsınız’’ diye konuştu.

CHP’li vekiller de duruşmada

Evet kabul ediyorum. Ben de çok iyi bir insan değilim, günahlarım olabilir.” diyen Şahin, şunları söyledi: “Dört yıldır tutukluyum. 30 yıl terörle mücadele ettim. DHKP/C lideri Dursun Karataş’ın eşini operasyonda ben öldürdüm. Şimdi terörden tutukluyum.

Duruşmaya, CHP’li milletvekilleri Alaattin Yüksel ile Mustafa Moroğlu da izleyici olarak katıldı.

 

HABERE YORUM KAT