1. HABERLER

  2. HABER

  3. Rusya'dan Batı'ya Suriye Çağrısı
Rusyadan Batıya Suriye Çağrısı

Rusya'dan Batı'ya Suriye Çağrısı

Rusya, Batı'ya, Suriye konusunda görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Rusya, dün de silah işini askıya aldığını duyurmuştu.

10 Temmuz 2012 Salı 12:00A+A-

Suriye'de Baas ordusunun saldırılarında 94 kişinin daha hayatını kaybettiği açıklandı.

Başkent Şam ile Halep-Humus arasındaki bölgede de yoğun çatışmaların yaşandığı gelen haberler arasında. Esed güçlerinin saldırılarında ve açılan tank ateşinde onlarca kişi de yaralandı.

Rusya'dan Çağrı

Öte yandan Suriye’de yaşananlarla ilgili uluslararası siyasetteki hareketlilik sürüyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Mikhail Bogdanov, Batılı ülkelerle Rusya'da yeni bir toplantı yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

Silah Satmayacak

Rusya dün de Esed yönetimi ateşi kesene kadar Suriye'ye silah satmayacağını açıklamıştı.

Rus askeri ve teknik işbirliği kurumu başkan yardımcısı Viyaçeslav Zirkaln, Rus haber ajanslarına yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye ile yeni silah anlaşması yapmayacağını ve artık silah yollamayacağını belirtmişti.

Zirkaln, Rusya'nın bugüne kadar Suriye ordusuna daha önce tedarik edilen silahların yedek parçasını ve onarım desteği sağladığını ifade etmişti.

Rusya, Suriye'de şiddet olayları başlamadan önce Şam'la 550 milyon dolar karşılığında 40 adet Yak-130 savaş uçağı satışı konusunda anlaşmıştı. Yak-130 savaş uçakları, Rusya'nın silah envanterinde eğitim uçakları olarak yer alıyor. Ancak bu uçaklara istendiğinde silah da takılabiliyor.

Viyaçeslav Zirkaln, İngiltere'de Farnborough Savunma Sanayi Fuarı'nda yaptığı açıklamada, "Son olaylar nedeniyle Suriye'ye savaş uçaklarının sevkiyatı çok küçük bir ihtimal" dedi.

HABERE YORUM KAT