1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rusya Türkiye’ye Karşı Hafter'i mi Öne Sürdü? 
Rusya Türkiye’ye Karşı Hafter'i mi Öne Sürdü? 

Rusya Türkiye’ye Karşı Hafter'i mi Öne Sürdü? 

İdlib’de Türkiye’nin kararlılığı karşısında köşeye sıkışan Rusya, 19 Şubat’ta darbeci Hafter’i Moskova’da ağırladı. Bu adımın zamanlama tibariyle İdlib’deki gelişmelerden ötürü gerilen ilişki sürecine denk gelmesi dikkat çekici.

22 Şubat 2020 Cumartesi 18:21A+A-

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 19 Şubat'ta Moskova'da darbeci Hafter’i ağırladı.

Rusya Savunma Bakanlığı , "Toplantıda Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki güvenlik konularının yanı sıra uluslararası terörizmle mücadelenin ve krizin Libya'ya çözümünün ele alınması tartışıldı." dedi.

Bu görüşmenin İdlib’deki durumdan ötürü Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gerilimli seyrettiği bir döneme denk gelmesi düşündürücü. Ayrıca darbeci Hafter güçleri bu görüşmeden 1 gün önce Trablus'taki limana saldırmıştı.

Konuyu bir analize tabi tutan El-Monitör sitesi, görüşmenin zamanlamasına dikkat çekerek “Moskova Libya da dahil olmak üzere Ankara üzerinde kaldıraç arıyor olabilir.” yorumunda bulundu. Yorumda ayrıca Rusya’nın yine Türkiye’ye gözdağı vermek amacıyla bu ayın başlarında BAE ile diplomatik temasa geçtiği belirtilerek tüm bunlarda İdlib özelinde Türkiye ile ilişkilerin gerilmesinin payının olabileceği kaydedildi.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT