1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya, Suriye’deki saldırılarına Türkiye’yi görmezden gelerek devam ediyor
Rusya, Suriye’deki saldırılarına Türkiye’yi görmezden gelerek devam ediyor

Rusya, Suriye’deki saldırılarına Türkiye’yi görmezden gelerek devam ediyor

23 Ekim tarihinde Suriyeli muhalifler Lazkiye’de Esed rejimine ait bir topçu mevzisine füzeli saldırı düzenlemişti. Rusya ise neredeyse her gün muhaliflerin kontrolündeki bölgelere ve Türkiye'nin üsleri çevresine uçaklardan bomba atıyor.

25 Ekim 2021 Pazartesi 12:59A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz 23 Ekim tarihinde Suriyeli muhalifler Lazkiye’de Esed rejimine ait bir topçu mevzisine füzeli saldırı düzenledi. Saldırı sonucu topçu mevzisi yerle bir olurken bir Esed askerinin de öldüğü belirtildi.

 

 

Esed’in hamisi Rusya muhaliflerin her saldırısı sonrasında Esed rejimi adına savaşıyor. Rusya muhaliflerin kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. 

Rusya Cisr el-Şuğr’a bağlı Kufeyir bölgesine gece yarısı hava saldırısı düzenledi. Hava saldırıları kameralara yansırken, saldırılarda ölü ya da yaralı olmadığı açıklandı.

Bu sabah saatlerinde de muhalifler Dera kırsalı üzerindeki M5 karayolunda ilerleyen bir Rus zırhlısına pusu attıklarını ve Rus zırhlısını vurduklarını duyurdu. Olaya dair henüz Rusya tarafından bir yalanlama gelmese de ölü veya yaralı bilgisi de edinilemedi.

 

Rusya'nın bombaladığı alanlarda kimsenin bulunmadığı ifade edildi. Rusya'nın kimi zaman göz korkutmak için bombalamalarda bulunduğu iddia ediliyor.

rusya-saldiri-1.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum