1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rusya-İran-Esed Koalisyonu Muhaliflerin Lazkiye'deki Savunma Hattını Kıramıyor
Rusya-İran-Esed Koalisyonu Muhaliflerin Lazkiye'deki Savunma Hattını Kıramıyor

Rusya-İran-Esed Koalisyonu Muhaliflerin Lazkiye'deki Savunma Hattını Kıramıyor

Rusya ve İran destekli Esed güçleri tarafından Lazkiye kırsalındaki Kıbeyne bölgesine yönelik ilerleme girişimi Suriyeli muhaliflerce geri püskürtüldü.

22 Ağustos 2019 Perşembe 14:47A+A-

Mepa News’in bölge kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre, aralarında Hizbulesed milislerinin de bulunduğu Rusya destekli Esed rejimine bağlı güçler Kıbeyne'de muhaliflerin kontrolündeki bölgeye yönelik taarruz başlattı.

Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) öncülüğündeki muhalifler saldırıyı geri püskürttü.

Yerel kaynaklar söz konusu girişimde aralarında Hizbulesed’e bağlı milislerin de bulunduğu 20'den fazla rejim unsurunun öldüğünü ifade etti.

HTŞ'ye bağlı kaynaklar ölü sayısının 25 olduğunu ve ölenler arasında Esed rejimine bağlı üst düzey askeri isimlerin de olduğunu öne sürdü.

Bölgede şiddetli çatışmaların devam ettiği belirtiliyor.

Rusya-rejimin ilerleme girişimleri sürüyor

Rusya ve İran destekli Esed rejimi üç aydan uzun süredir Kıbeyne'ye ilerleme girişiminde bulunuyor.

Bölgede aralarında Türkistan İslam Partisi (TİP) gibi yapıların da olduğu muhalif güçler rejim ilerleyişine şimdiye dek karşı koydu.

Yerel kaynaklar rejim güçlerinin sadece dün beş ayrı taarruz düzenlediğini ancak bu taarruzların muhaliflerce püskürtüldüğünü belirtti.

Rejim güçleri Hama kuzey ve İdlib güneyinde ilerleme girişimlerinde başarılı olsa da, Lazkiye kırsalında herhangi bir ilerleme kaydedebilmiş değil.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum