1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusya devlet televizyonunda “soykırım” tezleri!
Rusya devlet televizyonunda “soykırım” tezleri!

Rusya devlet televizyonunda “soykırım” tezleri!

Rusya, Ukrayna kimliğini ortadan kaldırmak istiyor!

15 Nisan 2022 Cuma 13:08A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi tüm dünyada tartışılmaya devam ederken Rusya tarafında her şey açık açık dile getiriliyor. Rus devlet televizyonunda Putin’in Ukrayna kimliğini tanımadığı rahatlıkla söylenebiliyor.

İzleyici kitlesi açısından “soykırım” çağrısı olarak nitelenebilecek olan sözler sanki gündelik şeylermiş gibi konuşuluyor. Uzman olarak lanse edilen kişiler Putin'in amacının Ukraynalı olma fikrini ortadan kaldırmak olduğu konusunda hemfikir. Putin’in "Ukraynalılar" adını bile hakaret olarak gördüğünü ve bu insanların tamamının "Rus" kimliğinin dışında var olması için hiçbir neden görmediği devlet televizyonlarında tartışılıyor!

Rusya’nın vahşet politikaları Ukrayna’da yaşananlar sebebiyle artık tüm dünyanın gündeminde. Aynısını Kafkaslarda Afganistan’da ve Suriye’de yapan Rusya, Ukrayna’da aldığı tepki sebebiyle nerede durması gerektiğini gördü. Ancak bu durum durmasını sağlayacak mı orası meçhul...

Rusya’nın yayılmacı siyasetine karşı bir şey yapılmadığı takdirde herkes bu tehditle yüz yüze kalabilir. Ukrayna kimliğini tanımadıklarını devlet televizyonlarında konuşanlar geri kalan herkesi de köleleştirmekte bir beis görmeyeceklerdir!

HABERE YORUM KAT