1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rusafa Cezaevi'ndeki Türkiyeli kadın mahkumlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı
Rusafa Cezaevi'ndeki Türkiyeli kadın mahkumlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

Rusafa Cezaevi'ndeki Türkiyeli kadın mahkumlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı

Bağdat'taki Rusafa Cezaevi'nde tutulan Türkiyeli mahkumlar ülkelerine iade edilmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundular.

03 Nisan 2024 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Bağdat'ın Rusafa Cezaevi daha önce dünya basınında insanlık dışı koşulları sebebiyle başlatılan açlık grevi sebebiyle gündem olmuştu. Mahkumların, bir hücrede 40 kişinin kaldığını, sık sık dayak ve insanlık dışı muameleye maruz kaldıklarını söylüyor.

Irak Adalet Bakanlığı, Nisan 2022’de cezaevinden “ses kaydı sızdırıldığı” gerekçesiyle cezaevi müdürünün görevden alındığını açıklamıştı. Bakanlık, cezaevinde kapasitesinin dört kat üzerinde kişi tutulduğunu da kabul etmişti.

Irak adalet sistemi, yargılamaların adil olmadığı ve istismarın yaygın olduğu gerekçeleriyle uzun süredir eleştiriliyor.

Uluslararası Af Örgütü'ne göre, IŞİD bağlantılı yargılamalarda, "işkenceyle alınmış itiraflara dayanan mahkumiyetlerin ardından" uzun hapis ve idam cezaları veriliyor.

Ankaralı olduğu ifade eden Ebru İpek ailesini ve engelli çocuğunu yıllardır göremediğini ve IŞİD ile bir ilişkisi olmadığını söylüyor. Türkiye'ye nakledilmek ve adil bir yargılama süreci isteyen İpek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yaşadıkları mağduriyetin sonlandırılması için çağrıda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum