1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rus Uçakları Muhaliflere Saldırdı
Rus Uçakları Muhaliflere Saldırdı

Rus Uçakları Muhaliflere Saldırdı

Rus uçaklarının, muhalif gruplardan Birinci Sahil Tugayı'nı hedef aldığı saldırıda 10 direnişçi hayatını kaybetti.

20 Ekim 2015 Salı 19:06A+A-

Suriye'de, Rus savaş uçaklarının Lazkiye ilinin Cebel Ekrad bölgesinde bulunan muhalif gruplardan Birinci Sahil Tugayı'nı hedef aldığı saldırıda 10 direnişçinin hayatını kaybettiği, 17'sinin de yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rus savaş uçakları, dün akşam saatlerinde Lazkiye kırsalında bulunan Cebel Ekrad bölgesindeki Salma beldesine saldırdı. Saldırıda aralarında Türkmen savaşçıların da bulunduğu Birinci Sahil Tugayı hedef alındı.

AA muhabirine konuşan Birinci Sahil Tugayı kaynakları, söz konusu saldırıda 10 muhalifin hayatını kaybettiğini, 17 muhalifin de yaralandığını aktardı.

Suriye Türkleri Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Vezir de Rus savaş uçaklarının ilk saldırısının ardından arama kurtarma çalışmaları için bölgeye gelenlere yapılan ikinci saldırının ölü ve yaralı sayısının yükselmesine sebep olduğunu söyledi.

Hayatını kaybedenler arasında rejim güçlerinden ayrılarak Birinci Sahil Tugayı'na katılan komutan yardımcısı Besim Zemo'nun da olduğu ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT