1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Rus Ordusunun Trablus ve İdlib’deki Zilleti
Rus Ordusunun Trablus ve İdlib’deki Zilleti

Rus Ordusunun Trablus ve İdlib’deki Zilleti

Bir yandan Trablus’tan tası tarağı toplayarak zelil şekilde çekilmek zorunda kalan Wagner çetesi, diğer yandan İdlib halkının taş yağmuruna maruz kalan konvoyun görüntüleri… Her iki görüntü de işgalci Rusya’nın zilletini gözler önüne seriyor.

28 Mayıs 2020 Perşembe 18:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’den sonra Libya’ya da kapak atmak üzere paralı Wagner çetesini Trablus’a yığan Rusya zillet dolu günler yaşıyor.

Libya’da meşru hükümet ve Türkiye’nin kararlı hamleleri sonucunda Trablus’tan ayrılmak durumunda kalan Wagner çetesini taşıyan zillet konvoyunun içler acısı hali kameralara yansıdı.

Bir yandan Libya’da hezimet üzerine hezimete uğrayan Rusya, diğer yandan da koronavirüsün yol açtığı hasar altında eziliyor. Ayrıca İdlib’den yansıyan görüntüler de Rusya’nın moral üstünlüğünü giderek daha da çökertiyor ve yerli şebbihaları hüzne boğuyor!

İdlib’den sosyal medyaya yansıyan bir görüntü halkın işgalci Rusya’ya karşı adeta intifada başlattığını düşündürüyor. M4 karayolunda devriye atan işgalci Rus konvoyunu taş yağmuruna tutan İdlib halkı, devrimin kazanımlarından kolay kolay vazgeçmeyeceğini gösteriyor.

Rusya'nın işgal, darbe, cinayet ve katliamlarına alkış tutarak propagandasını yapanların bu görüntüler karşısında yüzlerin kızarmayacağını biliyoruz. Rusya'nın işgal, darbe ve katliam şebekesi Wagner'in tam donanımlı konvoyunun zelil şekilde Libya’nın güneyine doğru kaçışını yansıtan görüntüler inşallah Rusya destekli Hafter çetesinin darbe planının çöküşe geçtiğini gösteriyor. Hem bu görüntüyü hem de Rus ordusunun İdlib’deki taşlanışını gösteren görüntüleri aşağıda paylaşıyoruz.

 

 

HABERE YORUM KAT