1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rus Bombardımanı Çocukları Vurdu (VİDEO)
Rus Bombardımanı Çocukları Vurdu (VİDEO)

Rus Bombardımanı Çocukları Vurdu (VİDEO)

Rus hava bombardımanları, rejim uçaklarından daha kapsamlı ve daha tahrip edici bir şekilde sivil bölgeleri buluyor. Şam, Halep, Deyrizor, Lazkiye ve İdlib’te gerçekleşen bombardımanlar sonrasında kaydedilen görüntülerde çocukların hedef olduğu görülüyor.

08 Aralık 2015 Salı 14:54A+A-

Rusya’nın Pazartesi günü gerçekleştirdiği hava saldırıları Halep, Deyrizor’un şehir merkezlerini ve Şam, Lazkiye ve İdlib’in kırsallarını hedef aldı. Sadece Halep şehir merkezine yönelik saldırılarda en az 24 kişi hayatını kaybetti. Rusya IŞİD'e karşı savaştığını iddia etse de bombaladığı yerlerin çoğu muhaliflerin elinde bulunan sivil yerleşim alanları.

Bombardımanlar sonrası sosyal medyaya yüklenen görüntülerin ilkinde Pazartesi günü Şam’ın dış banliyösü olan ve muhalifler tarafından kontrol edilen Duma’ya yönelikti. Çoğu kadın ve çocuk 16 kişi hayatını kaybetti. Buraya yönelik saldırıda 4 saat içinde 4 füze sivil yerleşimlere isabet etti. Şam kırsalında IŞİD varlığı yok. Burası muhaliflerin kontrolünde.

İkinci görüntü ise Pazar günkü Deyrizor’a yönelik bombardımandan. Buradaki bombardımanda birçok çocuğun enkaz altından çıkarıldığı görülüyor.

Rusya’nın en şiddetli bombardımanları ise Halep ve çevresine yönelik.  Burada çoğunlukla Türkmenlerin yaşadığı Hullok mahallesi’nde 6 ve yine muhaliflerin denetiminde olan Sukkeri mahallesinde en az 8 sivil hayatını kaybetti. Halep’in kuzey kırsalındaki Anadan bölgesine yönelik bombardımanda ise 3 sivil hayatını kaybetti. Halsa, Hümeyra ve Zeytan köyleri de hava destekli kara saldırılarının hedefinde.

Buralardaki saldırılarda çok sayıda kişi de yaralandı. Halep şehir merkezinde IŞİD’in bir varlığı yok. 

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve İdlib kırsalı da bombardımanlara hedef oluyor. Lazkiye’de Esed rejimine ait birliklerin, Rus jetlerinin desteğiyle Türkmen köylerine yönelik saldırıları gece boyu aralıksız devam etti. Türkmen dağı ve Kürtler dağı bölgelerine yönelik en az 37 hava saldırısı düzenlendi. Rusya bu bölgede, bir günde çoğu sivilleri hedef alan 100’e yakın saldırı düzenledi. Burada da IŞİD varlığı yok.

Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesinin de yoğun saldırı altında olduğu kaydedilirken, bölgedeki patlama sesleri Hatay’ın Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.

Rusya’dan Suriye’ye askeri sevkiyât

Rus Interfax haber ajansının verdiği bilgiye göre Rusya seyir füzeleri ile donatılmış bir denizaltısını daha Suriye kıyılarına konumlandırdı.

Rusya, IŞİD ile mücadele iddiasıyla aynı füzelerle donatılmış filosunu Hazar denizine konuşlandırmıştı.

Çok uzun menzilli bu füzeler alçak uçuş yaptığı için radara yakalanmıyor ve geniş bir alanı tahrip ediyor.

Kaynak: Al Jazeera, Reuters, AA

HABERE YORUM KAT