1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. RTÜK, Uydudan Yayın Yapan 17 Kanalı Kapattı
RTÜK, Uydudan Yayın Yapan 17 Kanalı Kapattı

RTÜK, Uydudan Yayın Yapan 17 Kanalı Kapattı

RTÜK, lisans almadan kumar oynatan, müstehcen yayınlar yapan kanallara dur dedi. Gelen şikayetleri değerlendiren RTÜK 17 kanalı kapatma kararı aldı.

25 Nisan 2016 Pazartesi 06:22A+A-

Yayınlarıyla vatandaşları maddi manevi zarara uğratan, sağlığa zararlı ürünler pazarlayan ve telif hakkına uymadan yayın yapan kanallara Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dur dedi. Bu tür kanallarla ilgili gelen şikayetleri değerlendiren RTÜK harekete geçti ve 6112 sayılı Kanun'un 29'uncu maddesinin 3. fıkrası uyarınca 17 kanalın kapatılmasına karar verdi.

Kapatılmasına karar verilen kanallar: Yeşil Vadi TV, Atlas TV, Can TV, A Cinema TV, Tarz Moda, Animalbox, Cinemax, The Box, The West, M. Ankara, Club Max TV, Ful Aksiyon, Mastika TV, Tosun TV, Ezo TV, Civan TV, Arabesk Melodi TV olarak belirlendi.

Kararın TÜRKSAT'a bildirilmesinin ardından kanalların yayını TÜRKSAT tarafından durdurulacak. RTÜK yetkilileri, Üst Kurul'un bundan sonra da cinsel içerikli yayın yapan, kumar oynatan, sahte ve sağlığa zararlı ürünler satarak haksız kazanç sağlayan kanallara geçit vermeyeceğini bildirdi.

Kapatılma kararına gerekçe olarak gösterilen 6112 Sayılı Kanun'un "Platform işletmecileri ve yayın hizmeti iletimi yapan altyapı işletmecileri" başlığı altındaki 29. maddesinin 3W'üncü fıkrası şöyle: "Platform ve altyapı işletmecileri, Üst Kurul'dan yayın lisansı almayan veya yayın lisansı iptal edilen medya hizmet sağlayıcılar ile Türkiye Cumhuriyeti'nin taraf olduğu uluslararası antlaşmalar ve bu kanun hükümlerine aykırı yayın yaptığı Üst Kurul'ca tespit edilen bir başka ülkenin yargı yetkisi altındaki medya hizmet sağlayıcılarının yayın hizmetlerinin iletimini, Üst Kurul kararının tebliğini müteakiben durdurur. Tebliğe rağmen yayın hizmetlerinin iletimini durdurmayan işletmecinin yayın iletim yetkisi iptal edilir ve bu durum Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na bildirilir."

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT