1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Roma Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Demirağ Tutuklandı
Roma Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Demirağ Tutuklandı

Roma Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Demirağ Tutuklandı

Gülen örgütüne yönelik İzmir’deki operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan ve İstanbul'da gözaltına alınan Roma Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Demirağ tutuklandı.

12 Ağustos 2016 Cuma 07:59A+A-

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun, Gülen örgütünün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmanın ikinci ayağı kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Roma Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay Mehmet Demirağ, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yakalanarak İzmir'e getirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Demirağ, adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadesinin ardından, “terör örgütü üyesi olmak” ve “örgüt adına faaliyet göstermek” suçlamalarıyla nöbetçi mahkemeye çıkarılan Demirağ, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TSK Yapılanmasına Yönelik Soruşturma

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Bato, “İzmir'deki askerî casusluk soruşturması”ndaki usûlsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin inceleme ve elde edilen belgeler doğrultusunda 7 Temmuz'da Güen örgütünün TSK içindeki yapılanmasına yönelik soruşturma başlatmış, aralarında Fetullah Gülen, gazeteci Tarık Toros ve örgütün üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 24 kişi hakkında gözaltı kararı vermiş, 2'si amiral 6 muvazzaf askerin de savcılığa getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı’na talimat göndermişti.

İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar, Mersin'de gerçekleştirilen ilk dalga operasyonda 8 zanlı gözaltına alınmış, 12 kişinin önceki operasyonlar kapsamında arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

İzmir merkezli 22 ilde gerçekleştirilen soruşturmanın ikinci dalga operasyonunda da 55'i asker 79 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, 28 zanlı gözaltına alınmıştı. Aralarında Tümgeneral Hamza Koçyiğit ile eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın yaveri emekli Albay Gürsel Yüce'nin de bulunduğu zanlılardan 20'si tutuklanırken, 8 kişiyse adlî kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT