1. HABERLER

  2. HABER

  3. Reyhanlı Sanıklarına 53'er Müebbet İstemi
Reyhanlı Sanıklarına 53'er Müebbet İstemi

Reyhanlı Sanıklarına 53'er Müebbet İstemi

Reyhanlı'da bomba patlatarak onlarca insanın ölümüne sebep olan zanlılar hakkında rekor ceza istemi yapıldı.

24 Ekim 2013 Perşembe 12:39A+A-

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bombalı 2 aracı patlatarak 5’i çocuk 52 kişinin ölmesine 130 kişinin de yaralanmasına neden olan 18’i tutuklu 2’si Suriye uyruklu 33 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu Maddesi'yle yetkili cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, bombalama eylemini planlayan ve gerçekleştirdikleri iddia edilen 19 kişi hakkında 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 bin 860'ar yıl da hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Mahkemeye sunulan iddianamenin kabul edilmesi halinde sanıklar önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

Reyhanlı'da 11 Mayıs 2013 günü belediye ve PTT binası yakınlarına konulan bombalı araçların patlaması sonucu 5'i çocuk 52 kişi hayatını kaybetti, 130 vatandaş da yaralandı. 10'u kamu, 134'u da özel kişilere ait 144 bina hasar gördüğü saldırının iddianamesine göre sanıkların Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve istihbarat örgütü El Muhaberat ile irtibatlı oldukları belirtildi.

Cumhuriyet savcısı, bombalama eylemini planlayan ve gerçekleştiren aralarında Suriye'de yaşayan THKP/C Acilciler örgütünün firari lideri Mihraç Ural'ın da bulunduğu 19 kişi hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, 5'i çocuk 52 kişiyi tasarlayarak ve patlayıcı madde ile öldürmek" suçundan 53'er kez ağırlaştırılmış müebbet; "28'i çocuk 130 kişiyi öldürmeye teşebbüs etmek, patlayıcı madde bulundurmak, 10'u kamu 134'ü özel toplam 144 binaya zarar vermek" suçlarından ise ayrıca 2 bin 860'ar yıl da hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. 14 zanlı hakkında da 'THKP/C Acilciler örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmak iddiasıyla ise 15'er yıl hapis cezası istedi. Tutuklu sanıklar arasında bombalama eylemenin planlayıcısı oldukları ileri sürülen Suriye uyruklu Ömer El H. ile Ebu Cüneyd kod adlı Muhammed Dip K. ile saldırının Türkiye yapılanmasının elebaşısı oldukları öne sürülen Nasır E. yardımcısı Ergin Ö. ve bombalı araçları patlatan Doğan Ö., Süleyman E.' de arasında yer alıyor.

Zaman

HABERE YORUM KAT