1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Refah Kapısı 7/24 Açık Kalacak!
Refah Kapısı 7/24 Açık Kalacak!

Refah Kapısı 7/24 Açık Kalacak!

Mısır-Gazze sınırında bulunan Refah sınır kapısının 24 saat süreyle açık tutulacağı belirtildi.

08 Temmuz 2012 Pazar 11:35A+A-

İsminin açıklanmasını istemeyen Filistinli bir yetkili, Gazze'deki Filistin Hükümeti ile Mısır tarafı arasında, Gazze'nin güneyindeki Refah sınır kapısının önümüzdeki dönemde sürekli açık tutulması konusunda anlaşmaya varıldığını belirtti.

Önümüzdeki dönemde bu anlaşmanın yürürlüğe gireceğini ifade eden yetkili, anlaşmanın içeriği ve zamanı hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Öte yandan, Mısır, bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

MURSİ'NİN FİLİSTİN AÇILIMI

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, anayasa yeminini ettikten sonra geçen hafta Kahire Üniversite'sinde yaptığı konuşmasında, Mısır'ın cumhurbaşkanı, hükümeti, halkı ve bütün kurumları ile Filistin halkının meşru haklarına kavuşana kadar yanında olduğunu ve bunun için bütün enerjisini harcayacağını söylemişti.

Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı olan Refah sınır kapısı, Refah kentinin güneyinde, Mısır'ın Sina yarımadası tarafında yer alıyor.

İSRAİL GAZZE'Yİ 6 YILDIR TECRİT EDİYOR

İsrail, Haziran 2006'da ''Gilad Şalit'' adlı İsrailli askerin Filistinli gruplar tarafından esir alınması sonrasında sınırı kapatmış, uluslararası gözlemcilerin Gazze'ye geçişine izin vermemişti.

MÜBAREK DE İSRAİL'DEN GERİ KALMAMIŞTI

İsrail ile iyi ilişkiler kuran Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Batı dünyası ile yakın, Arap ülkeleri ile mesafeli bir siyasi tutum benimsemişti. Mübarek'in en çok eleştirildiği konulardan birisi de Filistin ile ilgili izlediği siyasetti. Gazze Şeridi'ne İsrail tarafından uygulanan ambargoya yardımcı olan Mübarek, uzun süre Refah Sınır Kapısı'nın kapalı tutulmasını sağlamıştı. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum