1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Rahibeler: “Direnişçiler Bize Çok İyi Davrandı!” (VİDEO)
Rahibeler: “Direnişçiler Bize Çok İyi Davrandı!” (VİDEO)

Rahibeler: “Direnişçiler Bize Çok İyi Davrandı!” (VİDEO)

Nusra Cephesinin serbest bıraktığı rahibeler, direnişçiler tarafından çok iyi bir muamele gördüklerini anlattılar.

10 Mart 2014 Pazartesi 17:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

Nusra Cephesi, daha önce güvenli bir noktaya götürdüğü 10 Hıristiyan rahibeyi Esed rejiminin elindeki 157 esir kadın ve çocuk ile takas etti.

Serbest bırakılan rahibelere muhabirin yönlendirmeli “Size nasıl davrandılar?” sorusuna muhabir beklemediği cevabı aldı. “Allah için El-Nusra Cephesi bize hep iyi davrandılar, haçlarımızı çıkartmadılar. Bize çok güzel davrandılar. Bize karşı çok iyiydiler.” şeklinde cevaplar veren rahibeler, böylelikle Suriye direnişinin adaletine dikkat çekmiş oldular.

Suriye’de 4. Yılına girecek olan devrim süreci başladığından bu yana rejimin yoğun propagandasına maruz kalan Hıristiyanların önemli bir kısmı Esed rejimini destekliyor. Bununla beraber Nusra Cephesi dâhil olmak üzere Suriyeli direnişçiler, Hıristiyanları düşman olarak görmüyor ve savaşa katılmayan toplulukları korumanın üzerlerine borç olduğunu belirtiyorlar. Malula’daki rahibelerin “rehin” alınmasını da rejimin onları öldürüp direnişin üstüne yıkma kaygısından kaynaklandığını ve onları güvenli bir bölgeye götürdüklerini açıklamışlardı.

Daha önce rahibelerin öldürüldüğü yönünde iddialar çıkmış ancak Nusra Cephesi Esed rejiminin kamuoyu oluşturmaya çalıştıklarını açıklayarak iddiaları yalanlamıştı.

İşte serbest kalan rahibelerin açıklamaları:

HABERE YORUM KAT

1 Yorum